Foto: Alar Truu
Eesti uudised
21. november 2017, 10:19

Uudist täiendatud kell 19.00!

Keskerakond arvas välja 38 erakonna vastu kandideerinut (21)

Keskerakonna juhatus arvestas esmaspäeval piirkondade ettepanekuid inimeste osas, kes kandideerisid kohalikel valimistel Keskerakonna nimekirjade vastu, ning arvas 38 inimest erakonnast välja.

Erakonna peasekretär Mihhail Korb sõnas, et erakonna volikogu otsustas 3. septembril, et erakonna vastu kandideerivad inimesed ei saa erakonnas jätkata ning nende osas tuleb piirkondadel teha oma otsused, edastab ERRi uudisportaal.

„Erakonna piirkonnajuhatused tegid vastavad otsused ja esitasid juhatusele 31 inimese nime, kes tuleks volikogu otsuse järgi erakonnast välja arvata. Juhatus arvestas otsuse tegemisel piirkonna juhatuste ettepanekuid ja soove ning arvas need inimesed erakonnast välja,“ sõnas Korb.

3. septembril tegi Keskerakonna volikogu avalduse, milles seisis, et erakonna programmi täitmiseks ja valijate ning erakonnakaaslaste usalduse hoidmiseks ei saa erakonna vastu kandideerivad inimesed jätkata Keskerakonnas.

Kui Edgar Savisaar ise on jätkuvalt Keskerakonna liige, siis vähemalt 38 tema nimekirjas kandideerinut on erakonnast välja heidetud, nende seas Olga Ivanova, kirjutas Postimees.