JÕULUKS VALMIS: Tartu raekoja platsile tuleb tavapärastele pärgadele, tuledele ja kuusele nendeks jõuludeks valguslinn.Foto: Aldo Luud
Jõulud
30. november 2017, 12:57

Rohkem valgust! Tartu raeplatsi valgustab jõulude aegu valguslinn

Tartu raekoja platsil valmib pühapäevaks ehk esimeseks advendiks hulk valgustatud paviljone, mis jäävad raeplatsile kogu jõuluaja olles laste mängupaigaks ja suurematele kohtumispaigaks.

Paviljone, mis mõnele võivad esimesel pilgul paista kasvuhoonetena, sätitakse veel püsti, sest kogu linnak peab valmis olema pühapäevaks, mil kell viis õhtul süütavad esimese advendiküünla ja Tartu jõulutuled linnapea Urmas Klaas ja Tartumaa praost, Peetri koguduse õpetaja Ants Tooming.

Valguskülasse tulevad klaasipaviljonide kõrvale kaks puidust karusselli, istumiskohad, jõuluvana Tartu postkast ja elava tule pada. Klaaspaviljonides ja nendevahelises õuealas loetakse lastele muinasjuttu ja müüakse piparkooke. Ühe paviljoni muudab tõeliseks triiphooneks Tartu botaanikaaed, teise hõivab kohvik, kolmandast saab ürituste paik, mida korraldavad Tartu Ülikooli muuseum, AHHAA keskus ja SPARK Makerlab.

Kaks Raekoja platsi majakest on sellised, kuhu mahuvadki sisse ainult väiksemad tartlased ja nende sõbrad, keda raeplatsil on valmis sõidutama ponid ja Laane tallide hobused.

Lisaks meelelahutuslikele üritustele süüdatakse igal pühapäeval Tartu raekoja platsil advendiküünal, jõuluaeg lõpeb jõulurahu väljakuulutamisega 24. detsembri keskpäeval.