VALGUST! Tartu Raekoja platsil süüdati jõulutuled ja esimene advendiküünal.Foto: Aldo Luud
Jõulud
3. detsember 2017, 19:36

GALERII | Tartu jõulutulede süütamine tõi Raekoja platsi rahvast täis (4)

Pühapäeva õhtul süütasid Tartu linnapea Urmas Klaas ja Tartumaa praost, Peetri koguduse õpetaja Ants Tooming Raekoja platsil esimese advendiküünla ning jõulutuled Tartu südalinnas.

Tulede süütamise ajaks oli raekoja plats rahvast tulvil ja tseremooniale ruttajate autod põhjustasid Tartu kesklinnas väiksemat mõõtu ummiku. Lisaks rahvale soosis tseremooniat ilmataat, kes laskis Tartule langeda rahulikke lumehelbeid.

Lisaks kohutuslikele ametmeestele astusid esimese advendi tseremoonial üles ansambel Kelly’s Puzzle ja soolotrummar Martin Aulis, kelle muusika saatel süttisid jõulutuled nii kuusel kui ka kogu Raekoja platsil. Visuaalkontserdi videokunstnikuks on Carmen Seljamaa, tseremoonia valguskunstnik on Andres Sarv. Tseremoonia lavastas Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias lavastaja õppesuunal õppiv Peep Maasik.

Tartlased said Raekoja platsil pühapäeva õhtul esimest korda täies hiilguses imetleda seitsmest klaaspaviljonist külakest, kust pühade ajal saab osta piparkooke ja sooja jooki, kuulata muinasjutte, toimetada koos Tartu Ülikooli muuseumi, AHHAA keskuse ja SPARK Makerlabi noorte teadlaste ja leiutajatega. Ühte paviljoni kolib pühadeks tükike Tartu botaanikaaed.

Järgmised suured üritused jõulusel Tartu Raekoja platsil on 9. detsembril peetav jõululaat ja 16. detsembril Tartu talvine tantsupäev.