Video: Alar Truu
Jõulud
6. detsember 2017, 14:40

ÕL VIDEO | VIKTORIIN: kui hästi tunnevad teineteist koos jõulutuurile minevad Laura ja ansambel Noorkuu? (4)

Sel aastal on jõulutuuriks jõud ühendanud kaks Eesti muusikamaastiku lipulaeva – vokaalansambel Noorkuu ning kahel korral meid Eurovisionil esindanud Laura Põldvere. Õhtuleht kutsus lauljad kokku, et uurida, kuidas tuli mõte koos tuurile minna ning tegi neile ka väikese viktoriini.

„Suur rõõm on, et see lõpuks juhtus. Tegelikult on Laura meil juba heas mõttes ammu sihikul olnud. Sihtisime, mis me sihtisime ja tundub, et lõpuks saime pihta,“ räägib Noorkuu liige Martti Meumers. „Laurat me ju teame väga ammu ja kes ei teaks, et neid andekaid ja ilusaid Eesti lauljaid, kellega me tahaks koos kontserte teha ju nii väga ei olegi. Paljudega oleme ka teinud,“ sõnab Martti, et Laurat neil seni oma kampa saada pole õnnestunud. „Seekord me saame temaga laulda ja loodan, et Laural on ka hea meel.“

Laura ja Noorkuu. Tegelikult on bändis veel ka Jakko Maltis, kes video filmimise päeval poole pealt juba järgmistele tegemistele startima pidi. Foto: Alar Truu

Laura kinnitab, et nii see tõesti on. „Me oleme ju ka ühe kandi inimesed, nagu maakad, sealt Lõuna-Eestist,“ naerab Laura. „Siis meil on ühine hingamine, mõtlemine ja inspiratsioonilaine.“ Põldvere tunnistab, et on Noorkuud alati kõrvalt austusega jälginud ja seetõttu on ühine tuur veel eriti põnev ja lahe. „Mu vanaema on ka väga elevil,“ kinnitab Laura ja ütleb, et tema vanaema on suur Noorkuu fänn. „See on veel isegi ehk kõige olulisem. Veel olulisem, kui see, et me Lauraga tuurile läheme,“ muigab Martti.

Mida siis Laura ja Noorkuu kontsertidel kuulda saab? „Kindlasti tuleb jõululaule, teeme mõned laulud koos Lauraga, teeme omaette ja Laura teeb ka paar põnevat ülesastumist,“ räägib laulja Rein Kahro. „Kontsert on hästi südamlikult üles ehitatud ja inimesed saavad oma jõulutunde ilusti kätte,“ lubab Rein. „Lood on niimoodi valitud, et jõulutunne on sisse tikitud. On ka mõned lood, mis pole päris jõululaulud, aga sobivad jõuluaega imehästi. Tulge kohale ja oleme kõik väga õnnelikud,“ kutsub Rein.

Martti lisab, et neil on bändis ka uus laulja – Jakko Maltis -, kes pidi küll intervjuult üsna pea minema kihutama, kuid kontsertidel on ta kindlasti kohal. „Meil on tema sulest palju uusi seadeid, mida Noorkuu varem laulnud ei ole ja uued vokaalseaded, mida koos Lauraga laulda. Usun, et see on ka meie kuulajate jaoks midagi uut ja värsket.“ Noorkuu ja Laura esimene kontsert leiab aset 10. detsembril Vanemuise kontserdimajas ning tuur vältab 21. detsembrini.

Selleks aga, et saada teada, kas Laura ja Noorkuu poisid üksteist ka piisavalt hästi tunnevad, valmistasime neile ette väikese viktoriini – Laural tuli vastata kuuele küsimusele Noorkuu kohta ning Noorkuul kuuele küsimusele Laura kohta.

Meeleolukat viktoriini vaata videost, kust näed ja kuuled ka paari lugu, mis tuuril esitamisele tulevad.

Küsimused olid sellised:

Mitu korda on Laura osalenud Eesti eurolaulu valimistel ja mitu korda käinud Eurovisionil?

Lisaks muusikutööle on Laural veel mõned ametid. Nimeta kaks

Mida ütles Laura ema talle, kui naine näosaates Scatman Johniks kehastus?

Laural on lisaks tuhandele tegemisele ka üks väga seksikas hobi. Milline?

Kümneaastase Lauraga juhtus Tais kunagi üks imelik seik. Mis juhtus?

Laura on õppinud mängima ka üht pilli. Millist?

Mitu korda on Noorkuu Eurovisionile pürginud?

2011. aastal tegi Rein Kahro „Eesti laulul“ poolfinaali ja finaali vahel ühe muutuse. Mis see oli?

2012. aastal kaotas Noorkuu traagilise õnnetuse tagajärjel ühe liikme, Virgo. Kes tema asemele tuli?

Mis aastal ansambel Noorkuu loodi?

Mis nime bänd algusaegadel kandis?

Mitu liiget oli bändis, kui see loodi?