Laste turvakeskuse kunstinäitus hotellis Park Inn by Radisson MeritonFoto: Priit Siig
Jõulud
8. detsember 2017, 13:09

GALERII | Laste turvakeskus pani oma kasvandike joonistused jõulunäitusele (2)

Tallinna laste turvakeskus korraldas koos hotelliga Park Inn by Radisson Meriton joonistuskonkursi "Värvilised jõulud", kus turvakeskuste lapsed oma loomingu valla lasid ja kujutasid joonistustel värvilisi jõule.

Vajalikud kunstitarbed soetati ja kingiti turvakeskuse lastele hotelli personali ja klientide poolt tehtud annetuste abil. Valminud töödest koosnev galerii asub hotelli esimese korruse koridoris. Neljapäeval käis pilte vaatamas ja hindamas žürii, kuhu kuulusid kunstipedagoog Annely Köster, kunstnik Reti Saks, kunstnik Martin Saar, ajakirjanik Meisi Volt ja meigikunstnik Reet Härmat. Žürii valis välja oma lemmiktööd, mis paistsid silma loomingulisuse, hea perspektiivitunnetuse ja osava värvikasutuse poolest.

Tallinna laste turvakeskus on ajutine kodu lastele, kes erinevatel põhjustel ei saa oma päriskodus viibida. Levinuimateks põhjusteks on vanemlik hoolimatus, pere vaesus, vanemate alkoholism või narkomaania, perevägivald, lapse hulkurlus ning käitumis-või sõltuvushäired. Asutuse kolmest keskusest saavad abi lapsed vanuses 3-17 eluaastat. 2016. aastal said turvakeskusest abi 350 last.