Foto: PantherMedia / Scanpix
Sisuturundus
11. detsember 2017, 12:14

Teaduritele on parimaks jõulukingiks lauamängud

Kas Sinu hea sõber ei solvu, kui hüüad teda nohikuks? Siis tähendab, et ta ongi seda. Heas mõttes. On vajalik austada tema intelligentsust ning eluvaadet, ent sellistele inimestele on teinekord äärmiselt keeruline sobivat jõulukinki valida. Tavaline raamat? Igav! Ilmselt loeb ta selle päeva või kahega läbi ning seejärel leiab raamat koha raamaturiiulil. Pigem tasuks valida midagi, mis talle tõeliselt rõõmu pakuks ning intelligentsust arendaks. Lauamängud on teaduritele suurepäraseks kingituseks, kuna:

- lauamängud nõuavad pidevalt kaasamõtlemist;

- hea ettekääne kutsuda kokku sõbrad ning korraldada lõbus lauamänguõhtu;

- lauamäng viib mõtted mujale ning lahutab suurepäraselt meelt.

Küsimus – milline lauamäng valida?

Kui Sinu sõber armastab eelkõige kahekesi lauamänge mängida, siis on ideaalseks valikuks male. Teadurid on võimelised mängima väga häid malepartiisid, mis tähendab, et teil on võimalik veeta malelaua taga pikki tunde. Lisaks on üsna tõenäoline, et sõber tunneb vajadust Sulle uusi ja kavalaid käike õpetada, mis paneb teda tundma end olulise ja vajalikuna ning see mõjub omakorda hästi tema enesehinnangule ja üldisele tujule.

Alias? Sobib eelkõige lihtsamateks mänguõhtuteks. Kuna Alias ei nõua strateegiat ega erilisi teadmisi, siis sobib see mäng jätta pigem noortematele. Tarkpead üldiselt Aliast väga ei armasta, ent loomulikult on ka erandeid.

Trips-traps-trull on lõputu mäng, mida igal ajal mängida. Ent see võib kujuneda mõnevõrra igavaks, kuna teadurid on enamasti kursis kõikvõimalike käikudega, mistõttu on üsna tõenäoline, et nad võidavad Sind iga kord.

Monopol on lauamäng, mida on võimalik mängida tunde. See on tõeliselt hea valik, sest lõppude lõpuks määrab edu muuhulgas täring ning loomulikult ka arukad finantsilised otsused. Siin ei ole tarvis olla eriline majandusteadlane, kuid rahadega ümber käia tuleb siiski osata.

RPG-mängud ei pruugi sobida igaühele. Selleks on vaja palju fantaasiat, et kujutada end draakoni või päkapikuna elutsema kaugetesse kuningriikidesse. RPG-mäng tasub kinkida vaid juhul, kui tead, et kingisaaja antud mängu ka tõeliselt armastab.

Kaarte loetakse samuti lauamängude alla ning need on teaduritele äärmiselt sobilikud. Kaardimäng nutika vastasega võib kujuneda aga üsna ohtlikuks, sest paljud teadurid oskavad suurepäraselt kaarte lugeda…

Üks äärmiselt populaarne lauamäng on ka Bingo. See on väga vana mäng, ent selle mängimist armastavad nii vanad kui noored. Näiteks on väga lõbus, kui kaotaja peab hiljem koristama toa, pesema nõud või valmistama õhtusöögi. Sellisel juhul on kõik mängijad väga motiveeritud ning pinge on mõnusalt laes.

Lauamänge on loomulikult ääretult laias valikus, mistõttu soovitame eelnevalt sõbra käest uurida, millist tüüpi mänge ta mängida eelistab. Lauamängud on suurepäraseks kingiks, sest nii on teil võimalik lõbusalt nii kahekesi kui suurema seltskonnaga aega veeta ning üksteise seltskonda nautida. Üllata oma sõpra lähenevatel jõuludel ägeda lauamänguga ning vahvad pühad on garanteeritud!