Jõulud
17. detsember 2017, 12:00

Kui hästi tunnevad teineteist ühisele jõulutuurile minevad Juss Haasma ja Lenna Kuurmaa?

ÕL VIDEO | VIKTORIIN: Mis spordiala koolikoondises on mänginud Lenna Kuurmaa ning millistes kodumaistes populaarsetes seriaalides näidelnud Juss Haasma? (21)

 „Juss helistas mulle kevadel, et tal on plaanis minna jõulutuurile ja äkki ma tahaks minna koos temaga. Mõtlesin, et see on vahva idee, miks mitte,“ räägib lauljatar Lenna Kuurmaa, kes on tänavu jõulutuuriks käed löönud Juss Haasma ning tema tütre Miiaga.

Juss räägib, et idee tuli tegelikult Aarne Valmisel, kes pole kunagi varem jõulutuuri teinud. „Vahetasime mõtteid ja meie jutust käis Lenna nimi läbi. Mõtlesime, et mida varem keegi kambas on, seda parem,“ sõnab Juss. Tütar Miia hakkas esimesi lugusid tuuriks harjutama suvel ning jätkas sügisel. „Ta on selle aja jooksul läbi teinud tubli arengu ja seda on lahe kõrvalt näha. Seda ma ei usu, et hakkan teda nüüd igale tuurile, kus võimalik, kaasa võtma, kuid see oli koht, kus nägin, et tal on võimalus areneda, saada kogemusi ja midagi õppida,“ jutustab Haasma. „Ta täidab tuuril kindlat funktsiooni ja mulle väga meeldib, et ta seal on. Tulevikku silmas pidades ei jää see meil ilmselt viimaseks tuuriks – see on alles millegi laheda algus.“

Juss ja Lenna räägivad, et tuurikontserdid käivad läbi mitmeid erinevaid meeleolusid. „Sellised, mida ise tahaks kirikus tunda. Üks asi on jõulumeeleolu, mis peegeldub üldtuntud jõululauludes, aga teine on sisemine, sügavam ja tähendusrikkam meeleolu.“ Nii kuuleb kontserdil lisaks jõuluviisidele ka vanarahvaviise ja –tarkusi, regilaule ja lastelaule. „Sel aastal tundub jõulutuure nii palju olevat ja see on täpselt see, mida tahaks ise jõuluajal kontserdil kuulata,“ sõnab Lenna. „Et me ei laula ainult „Aisakella“ ja „Oh, kuusepuud“. Väga folgilik on meie kava – Eesti autorite lood ja eesti keeles.“ Juss lisab, et kindlasti saab olema ka hetki, kus silmanurk niiskeks kisub.

Lenna ja Juss kinnitavad, et koostöö sujub neil suurepäraselt. Oleme iga päev poistega harjutanud ja kava hakkab kokku saama.“ Lennale, Jussile ja Miiale lisaks löövad tuuril kaasa ka Jaan Varts ja Madis Muul. „Jussiga on väga tore koos töötada, sest tal on ka lavastuslik silm,“ paljastab Lenna pisut, et oodata on ka mõnusaid vahepalasid. 

Kuidas aga Lenna ja Jussi detsember, mis on teatavasti muusikute jaoks aasta kiireim tööaeg, ja aastavahetus üldse lähevad? „Tõesti on väga töine. Lisaks tuurile on ka oma bändiga kontserte, aga fookus on tuuril. Mina aastavahetusel puhkan,“ ütleb Lenna. Juss sõnab, et temalgi on palju tegemist ja hetkeseisuga puhkab aastavahetusel ka tema. 

Selleks, et teada saada, kui hästi Juss ja Lenna teineteise tegemistega kursis on, tegime neile teineteise kohta ka väikese viktoriini. Küsimused olid sellised:

Kelleks kehastus Juss näosaate viienda hooaja finaalis – mille ta ka võitis – ning mis lugu ta esitas? 

Keda kehastas Juss saates „Suur komöödiaõhtu“?

Millise auhinna sai Juss sel aastal „Ringvaate“ toimetuselt?

Kelle kohta on Juss ühes intervjuus öelnud, et nad on tema kaitseinglid?

Millised on need kaks populaarset Eesti sarja, kus Juss mänginud on?

Millises omaaegses menubändis on Lenna olnud?

Kui vanalt Lenna laulma hakkas?

Mis pille on Lenna muusikakoolis õppinud?

Lenna tegi kooliajal palju erinevat sporti, kuid millise spordiala naiskonnas on ta olnud ka kooli koondises?

Millise kodumaise rõivabrändiga tegi Lenna tänavu koostööd ja andis välja omanimelise kollektsiooni?