Toiduakadeemia kokad Tarvo Kullama ja Urmas Tiigivee pakuvad välja kaks retsepti, kuidas valmistada suupisteid vähem tuntud sealihatükkidest. Krõmpsud ampsud seanahast, -kõrvadest ja -sabast sobivad nautimiseks nii seltskondlikul koosviibimisel, perekondlikul filmiõhtul, aga ka eelroana enne suuremat kõhutäit.
Seanaha krõpsud
Vaja läheb:
10 x 20 cm seanahka
õli
sool
pipar
Valmistamine:
Pintselda nahatükk mõlemalt poolt õliga ning maitsesta soola ja pipraga. Seejärel aseta nahk ahjurestile ja küpseta 190 kraadi juures tund aega.
Kindlasti pane ahjuresti alla ahjuplaat, et tilkuv rasv ahju ei rikuks. Kui nahk on kõva ja krõmpsuv, võta see ahjust välja ja lase jahtuda. Enne serveerimist murra krõbe nahk tükkideks.
Seakõrva ja seasaba snäkid
Vaja läheb:
4 seakõrva
8 seasaba
5 loorberilehte
2 spl soola
2 l õli friteerimiseks
200 g jahu
3 muna
300 g pankot (riivsaia)
Valmistamine:
Alustuseks pese kõrvad ja sabad hoolega külma vee all puhtaks ning keeda seejärel kolm tundi soola ja loorberiga maitsestatud vees. Pärast keetmist jahuta. Kõige parema tulemuse saad, kui hoiad neid üleöö külmikus. Enne friteerimist lõika kõrvadest pikemad ribad ja sabadest lühemad jupid ning aja õli paksu põhjaga potis või fritüüris kuumaks. Paneeri sabad ja kõrvad jahu, muna ja pankoga. Eriti krõbeda tulemuse saamiseks võib suupisted katta kahekordse paneeringuga. Kõige lõpuks friteeri seatükid kuumas õlis kuldseks ning serveeri aasiapärase kastmega.
Kommentaarid (0)