Foto: PantherMedia / Scanpix
Jõulud
15. detsember 2017, 11:25

Jõulustress murrab peale? Siit leiad selle leevendamiseks abi!

Jõuludega seoses räägitakse sageli ka stressist, sest enne jõule on vaja korda saada aasta viimased toimetused, hankida kingid kõigile kallitele, korda saada kodu… Kui pead meeles aga lihtsaid asju, on võimalik oma jõuluootus helgemaks ja rahulikumaks saada.

 1. Ära püüa olla täiuslik. Lõpuni klanitud toad ja väljanägemine ei tee sind õnnelikuks, õnnelikuks teevad sind su lähedased ja sõbrad ning nendega koos veedetud hetked, tuletab meelde Female First.

2.  Võta rahulikult. Tee üks asi korraga. Isegi, kui midagi plaanitust jääb enne pühi tegemata, ei juhtu sellest ju midagi.

3. Tee nimekiri. Praegu on viimane aeg maha istuda ja teha nimekiri enne jõule teha vaja olevast. Nimekiri aitab sul sihti silme ees hoida ning hoiab asjatutest tegevustest.

4. Õpi ülesandeid jagama. Ükski inimene maailmas ei pea toime tulema kõigi jõulueelsete askeldustega – kaasa lähedased nii poeskäikudesse kui koristamisse. Nii saate juurde ka aega, mida koos veeta.

5. Õpi "ei" ütlema. Aastalõpu ürituste virrvarris võib pea minna üsna segi, sest igale poole tahaks minna. Mõtle aga hoolega, mida üks või teine sulle annab ning alles siis otsusta oma osalemine selles.

6. Aktsepteeri oma tundeid. Kui su elus on hiljaaegu juhtunud dramaatilisi sündmusi, võib jõuluaeg olla sulle emotsionaalselt raske. Lase endal kurbust tunda, see aitab sind edasi õnnelikkuse poole.

7.  Väldi ülesöömist ja -joomist. Häid näpunäiteid selleks jagatakse enne jõule kuhjaga.

8. Aita teisi. Kui sa muul ajal ei jõua, mõtle jõuludegi ajal neile, kellel elus nii hästi ei lähe. Anneta varjupaika oma vanad riided või poeta Toidupanga kärusse midagi maitsvat. Paljud uuringud kinnitavad, et heategevus muudab inimesed paremaks ja õnnelikumaks.

9. Hoolitse enda eest. Ära unusta sekelduste keskel ka kõike seda, mis sulle päriselt meeldib. Mine ikka oma lemmiktrenni, vaata lemmikfilme ja loe raamatuid. Hellita ennast!