Saade "Naised, kes ei nuta" 18.12.17Foto: TTV
Jõulud
18. detsember 2017, 12:23

Telesaates „Naised, kes ei nuta” arutletakse, kuidas hoiduda kommertslikest jõuludest

Mis saab siis kui jõulude ajal pole sul ei peret ega kodu? Ja mis saab siis kui vanaema ei jaksa lapselapsele nii kallist kingitust osta kui maimuke tahab? Või kui jõulumaraton kogub selliseid tuure, et isegi kindlameelsed löövad meeletus kaupade külluses vankuma ... Aasta viimases saates „Naised, kes ei nuta“ räägimegi jõulumaratonist ja selle vältimise viisidest.

Stuudios vahetavad mõtteid Tallinna sotsiaaltöö keskuse direktor Kersti Põldemaa ning Tallinna reaalkooli direktor, geograafia-ja majandusõpetaja Ene Saar. Videolõigus mõtiskleb kaasa ikoonimuuseumi tegevjuht Tiina Jurjeva.

„Tuleb vältida oste, millega pärast pole midagi peale hakata! Meie kodus on ka loodussäästlikkus olulisel kohal,” jagab Ene Saar oma kogemusi.

„Aga kommertslikest jõuludest meeldib mulle tulede sära – aasta pimedaim aeg ju ... Ja tore on igasuguseid katalooge lehitseda ning õnnelikult tõdeda – mulle pole sealt midagi vaja!” on Kersti Põldemaa humoorikas nagu alati.

„Tuleb mõelda reaalselt, mida lähedased vajavad. Näiteks vanemad – toasusside asemel lähed nendega restorani, teatrisse või kontserdile, ühesõnaga, kingid neile oma aega! Ja oma kätega tehtud väikesed kingitused on ka kulda väärt!” on Tiina Jurjeva veendunud.

„Mina töötan nendega, kel pole ei peret ega kodu. Püüame sotsiaaltöötajatega natukenegi kõike seda asendada. Kõigil on õigus jõulude ajal olla õnnelik,” paneb Põldemaa südamele.

„Ühised tegemised, ühine aeg – see on parim, mida jõulude ajal teha. Mind on terve elu saatnud mälestus, kuidas lapsena isaga metsas kuuse järel käisin,” meenutab Ene Saar.

„Naised, kes ei nuta” on Tallinna TV eetris täna algusega kell 21.15. Saadet juhib Kadri Aavik.