Video: Stanislav Moškov
Jõulud
18. detsember 2017, 16:27

ÕHTULEHE JÕULUVIDEO | Mis on Alari Kivisaare arvates parim jõulu ja uusaastalaul? (13)

"Kui minult küsitakse eredaimat jõulumälestust, siis see jääb ikka Vene aega. Siis kui jõulud olid keelatud," sõnab tuntud raadiohääl ja telesaatejuht Alari Kivisaar. 

"Siis olid jõulud jube ägedad ja jube ärevad. Siis sai Tartus käidud Kuperjanovi haual, Peetri kirikus. Ja mitte et ma oleks midagi aru saanud sellest Kuperjanovist või kirikust, aga kuna see oli keelatud, siis see oli jube põnev. KGB agendid luurasid igal pool ja siis oli see hetk, et kas tuled puhta nahaga sealt välja või ei," meenutab Kivisaar. "Hiljem muutusid jõulud kommertsiks ja see põnevus kadus ära," nendib ta. 

Mis on aga olnud Kivisaare jaoks kõige meeldejäävam jõulukink? 

"Ma tahaks hea meelega rääkida teile mõnest eriti ägedast jõulukingist. Kuidas ma aga oma aju praegu ei ragistaks...," mõtiskleb mees.

Siis hakkab talle koitma aga üks vana foto, millel ta on veel pisike. Sel fotol on tal käes kuukulgurit meenutav mänguasi, mida sai puldist juhtida. "Ma mäletan läbi udu, et ma jubedalt tahtsin seda mänguasja. Ja nagu laste puhul ikka – lapsevanemad ostavad ju kingi natuke varem valmis ja peidavad ära, et laps seda üles ei leiaks. Aga mina leidsin selle kuskilt köögikapist pottide-pannide tagant ülesse," räägib Kivisaar, et ta oli väga õnnelik, kui sai teada, et kingituseks just selle mänguasja saab. 

Milline on aga Alari Kivisaare lemmikjõulusalm, lemmikjõulutraditsioon ning milleta ei ole jõulud tema jaoks jõulud? Seda saad teada juba Õhtulehe videost! 

Jälgi Õhtulehe jõulurubriiki, kus jagavad kuulsad eestimaalased alates tänasest igapäevaselt oma jõuluhõngulisi mälestusi!