Video: Stanislav Moškov
Jõulud
19. detsember 2017, 16:19

ÕHTULEHE JÕULUVIDEO | Liis Lemsalu kõige eredam jõulumälestus on seotud Pärnuga? (9)

"Kõige eredam jõulumälestus on seotud Pärnuga. Ma olen Pärnus sündinud ja kogu mu suguvõsa on tegelikult sealt pärit," räägib lauljatar Liis Lemsalu. Vanavanemaid külastades oli traditsioon süüdata jõulukuusel päris eheda leegiga küünlad. "See lõhn, kogu miljöö ja atmosfäär oli hästi kena ja mõnus. See on tegelikult kõige soojem mälestus. Iga jõul oli soe," sõnab Lemsalu.

Liis räägib, et tema jaoks on olnud läbi aegade kõige meeldejäävamaks jõulukingituseks isa kingitud kitarr. See tuli tema jaoks toona suure üllatusena. "Ma mäletan, et kui elasin Norras, kinkis isa mulle ühtedel jõuludel kitarri. See kitarr on mul endiselt olemas ja see oli selles suhtes üsna ootamatu kink, sest ma täpselt ei mäleta, et ma oleksin seda tohutult soovinud või jõuluvanalt palunud. Isa vist kuidagi ise tunnetas ära, et võib-olla oleks see äge ja üllatuslik," sõnas ta.

Milline on aga olnud Liis Lemsalu lemmik jõulusalm ja jõululaul? Milline on Liisi iga-aastane jõulutraditsioon? Ja milleta poleks jõulud tema jaoks jõulud? Vaata täpsemalt juba Õhtulehe videost!

Jälgi Õhtulehe jõulurubriiki, kus jagavad kuulsad eestimaalased  igapäevaselt oma jõuluhõngulisi mälestusi!