Peeter Oja kohtumaja ees Foto: Martin Ahven
Jõulud
19. detsember 2017, 16:34

ERR roolijoodik Peeter Oja aastavahetusprogrammi kaasamises probleemi ei näe: ta kahetseb, on saanud karistuse ja õigusriigis antakse eluks uued võimalused! (81)

Selle aasta 1. septembril šokeeris avalikkust uudis, et Peeter Oja on 1,5 promillise joobega autorooli istunud ning teinud kaks avariid. Mõned päevad tagasi teatas ERR, et nende aastavahetusprogrammis näeb taas legendaarset “Ärapanija” saadet, mille peale paljud ärritusid, argumenteerides, et roolijoodik ei tohiks programmis kaasa lüüa.

ERRi elamussaadete peatoimetaja Karmel Killandi asjas aga mingit probleemi ei näe. 

"Peeter Oja ei juhi Eesti Televisioonis mitte tervet aastavahetuse programmi ega ka liiklussaadet, vaid kahte Ärapanijat. Peeter Oja on avalikult vabandanud oma teguviisi pärast ja lisanud, et ta kahetseb ja käitus valesti ning saanud ka karistuse. Õigusriigis antakse ikka edasiseks eluks uued võimalused ja seega me ei näe mingit probleemi, miks ta ei võiks meiega koostööd teha,” kommenteeris ta Publikule.

Oja sobivuse teles töötamiseks tekkis ka septembris, kui oli teada, et koomik lööb kaasa sellesügiseses “Suure komöödiaõhtu” hooajas. Teatavasti on tegu koguperesaatega, mida vaatavad ka paljud lapsed, seetõttu tekkis küsimus, kas nõnda ebamoraalselt käitunud näitleja sobib sellises saates kaasa lööma. Kanal 2 ei langetanud otsust Oja üle koheselt, vaid avaldasid alles septembrikuu lõpus otsuse, et mehega koostöö siiski jätkub.

"Jah, vastab tõele, Peeter Oja osaleb sel sügisel "Suures komöödiaõhtus". Sel nädalavahetusel toimusid juba ka kaks esimest "Suure komöödiaõhtu" salvestust, neist esimene jõuab Kanal 2 ekraanile järgmisel neljapäeval. Avasalvestus vaid kinnitas, et Peeter Oja on suurepärane koomik ja näitleja, kes suudab kõik sketšid ja tegelased naljakaks mängida ja kelle osalusest võidavad nii televaatajad kui ka kogu "Suure komöödiaõhtu" trupp," kommenteeris toona Kanal 2 programmikordinaator Pille-Mai Helemäe.

Ööl vastu 1. septembrit tegi Peeter Oja 1,5promillise joobega autoroolis mitu avariid ning politsei võttis mehe kinni koduhoovis.

"Oli vaja sõita Pirita Selverisse," põhjendas Oja järgmisel päeval kohtus oma purjuspäi sõitmist. "See oli kõige ehtsam rumalus napsise peaga." Joobes sõitmist mäletab ta vähe ja hägusalt: "Sain sõita umbes kilomeetri. Siis sõitsin millelegi otsa, siis keegi kutsus politseipatrulli." 

Harju maakohus tunnistas Peeter Oja süüdi mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ja mõistis talle karistuseks kuus kuud vangistust, millest ärakandmisele kuulub kolm kuud ja 28 päeva.

Karistust vähendati, sest asi lahenes lühimenetluses. Karistust ei pöörata täitmisele, kui süüdimõistetu ei pane ühe-aastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Ta vabastati kinnipidamiselt kohtusaalis.

Lisakaristusena võeti mehelt kolmeks kuuks mootorsõiduki juhtimise õigus. Menetluskuludena tuli tal hüvitada 520,50 eurot.

"Ma lihtsalt tahan vabandada kõigi ees ja ütlen, et mul on piinlik selle pärast, mis juhtus. Ma kahetsen ja rohkem mul ei ole midagi lisada," lausus Oja ajakirjanikele pärast kohtuistungit. 

Kallis lugeja, mida arvad sina? Kas Eesti ühiskond peaks Ojale tema käitumise andeks andma, või ei tohiks roolijoodikule tööd nii era- ega riigitelevisioonis siiski anda?