Jõulud

Peapiiskop Viilma jõulujutluses: Jeesusega võrreldavat mandaati pole ühelgi ilmalikul valitsejal (92)

LISA KOMMENTAAR

vaatlesin29. detsember 2017, 21:49
artiklile järgnenud kommentaare ja mind hämmastas kui lihtne on paljusid lugejaid üles ässitada ühe inimese vastu. Samas ei märka me riikide ja riigikeste valitsusi ja neile kuulekaid kannupoisse, kes on loonud endile sarnaselt antiikmaailma muusadele parnassi, kus elujärje kujundamine lihtrahvale ning parnassil istujatele ei toimu samadel alustel. Vene keeles on kasutusel sõna - рабочий (tõlkes tööline) (tuletatud sõnast - раб (tõlkes ori). Paralleele tõmmates tundub midagi väga mäda olema Taani Kuningriigis (vabandust - Eesti Vabariigis).
vot nii!26. detsember 2017, 13:52
Viilma on nagu kratt,kes muudkui nõuab kõikvõimalikke varasi,mis kunagi punavõim ära võttis.Küsigu venemaa käest,kes on NSVL ametlik järglane.
leierkast26. detsember 2017, 11:10
Viilma oma grupeeringuga on kui leierkast ,kes kogu aeg korrutab ühte ja sama Jeesusest,Jumalast,usust ja kui keegi ei kuuletu siis vaatab ülalt alla ja räägib kuradist ,saatanast,põrgust ja koguni deemonitest.Mida vähem seda leierkasti kuulata ,seda tervislikum.
Kui aga poleks töökaid töökäsi,nutikaid arhitekte loeks nad oma piiblit lageda taeva all siiani,mitte uhkelt kullaga kaunistatud kirikus.Kirik mis kullast aga pole nende ehitatud ,kes ainult raamatust maha loevad.Seda orja tööjõudu kasutavad nad tänapäevani ja mangudes raha igal viisil Tallinnast kui riigilt.
Vladimir Megre raamatus on seda kõike selgelt kirjeldatud,kuidas see asi neil käib.Häid lugemis elamusi,et teha õigeid valikuid oma elus.
TjT27. detsember 2017, 08:48
Jah, nii see paraku on. Aga see ei sega neil võltsvagatsejatel (ei tulegi enam meelde, palju neid pedofiilia- ja muid skandaale välja on ilmunud) meile juudi rahva keerulist ajalugu meile vägisi pähe määrimast.
jüri julk25. detsember 2017, 23:22
kesse jeesukesele mandaadi siis andis, kas vanajumal, vä.
usklikud pange edasi25. detsember 2017, 19:34
See on vinge mandaat - jeesust pole näha ja ei tee see nähtamatu ka midagi, iga surnu või olematu sobib jeesuseks, õnne oma kujutlusvõimega teile usklikud.
Selle peale25. detsember 2017, 18:33
ütleks, et : "Oh Jumal küll, kui sa teaks, mis sinust räägitakse!" Mida pole, seda pole, sest Viilma on ise võtnud õiguse Sinu eest rääkida ja tegutseda koos Annika Laatsiga. Mõni segipööratud inimhing võib-olla isegi usub ka.Minu jaoks on sada küsimust..kui palju neid Jumalaid siis ikkagi on? Piibliuurijatel oma, allahh ka igal usulahul oma, mis ajanud sajandeid omavahel sõdu pidama?
Irw25. detsember 2017, 14:22
Piibli armasusel ja armastusel pole mingit seost,kui vaadelda mis eesmärgil laia haardeline kiriku ja piibli äri käib programmeerides inimajusid oma näo järgi.Põlvili paluma sundida võib kõige suurem tõbras,kes võtab inimeselt lõpuks kõik.Aga ta ei tule kunagi appi ,kui inimesel on tõeline häda käes.Raha maias on ta alati.
miks ta seda teeb25. detsember 2017, 13:40
Viilma on hakanud uskuma ,et ta on kõige suurem targem,parem isegi Jeesusest ja Jumalast targem.
Kui õhupalli pidevalt täis puhuda ongi ta kogu aeg õhku täis.
Kui aga liiga suureks puhuda,käib ükskord pauk ja pallist on räbalad järel.
Kas Viilma keemia,füüsika ja loodusseadustest ka midagi kuulnud või lugenud on.
Kogu aeg korrutades aga üht ja sama piibli lugu aastast aastasse võib oletusi teha hoopis aju uurimisel,miks ta seda teeb.Tugev pimestav piibli sõltuvus,kasu saamise eesmärgil.
aju uuringust25. detsember 2017, 12:00
Kui vaadelda ,mis toimub inimese ajuga kui talle korrutatakse üht ja sama asja usust iga päev või iga nädal koos hirmutamisega põrgust,kuradist,verest nõretav Jeesuse pilt silme ees ,lisada veel piibli sõnad koos madala tooniga laulukesed ,millega hinge poetakse.Nii lähebki inimene lõpuks peast segi ja täidab suures hirmus teistest usklikest erineda korjanduskarpe.Just Jõulud on aeg,mida kirik kasutab ära enda kukru täimiseks ja südamete lahti muukimiseks ,et ullikesi igaveseks enda poole võita.Ennem tuleb teada usuga tegelevate inimeste tausta ,kui pimesi neid kummardada,usupreestri rüü taga võib peituda endine joodik ,narkar,raha petis,pilastaja,mitme naise pidaja või uskmatu ...
Inimese enda usk on kõikumatu ,kui ta teeb ise vahet mis on õige ja mis vale,selleks pole vaja kirikut vahendajaks et aru saada.Peamine on see ,et võõras usk ei segaks töö tegemist ,mille eest palka makstakse et peret ära toita.Alati pole sõnades tõde vaid vaikuses ise mõtiskledes, avara ausa pilguga vaadeldes,südamega kuulates.
Kõik....25. detsember 2017, 18:34
....religioonid on välja mõeldud inimestega manipuleerimiseks, et mitte lasta neil vaimselt areneda, mis muide ongi elu mõte- areneda kõrgemale kõrgemateks!
Hirmust kaduva vajadusega ametist poevad või nahast välja,25. detsember 2017, 11:44
et oma olemise vajalikkust järjest enam tõestada.
mõte25. detsember 2017, 09:37
kus on kõige rohkem rahvast surnud- ususõdades!
to mõte25. detsember 2017, 15:56
Palun lisa ikka konkreetsed faktid ka juurde.
armastusega võidab25. detsember 2017, 05:27
Pühade aeg on parim aeg kiriku eelarvereale viidata ja okupatsioonikahju nõuda...
lambuke on helde ja andumisest pime.
Ei usu25. detsember 2017, 07:38
ega hakka ka mitte kunagi uskuma seda pealesurutud muinasjuttu, muinasjutt on selle kohta liiga hästi õeldud. Ajude kompost.
kuidas ei ole?!25. detsember 2017, 02:26
näiteks Miki Hiirel kindlasti on. ja selliseid fantaasategelasi on veelgi
Njah24. detsember 2017, 23:14
Ja ise nad on oma rahaküsimisega Eesti riigilt ja rahvalt said. Nüüd rahvas tolerantsuse kristluse suhtes lõpetanud, hea tegid seda õigel ajal, rahvas oskas seda kohe hinnata. Eesti kiriku ajaloos ei ole tõenäoliselt keegi nii ulatuslikult kahju kirikuusule teinud kui see mees. Eesti rahvas oskab seda vääriliselt hinnata. Lihtsalt ta mõjub nagu Savisaar, usku temasse pole.
Kõrgem matemaatika25. detsember 2017, 07:32
Peaspiiskkop ütles et 1/3 rahvast on usklikud ja kirikuskäijad, 1/3 on uskmatud ja lõpuks 2/3 on ikkagi usklikud. Talle väga sobilik rehkendus.
Tegelikult on inimese väljavaated 3/425. detsember 2017, 08:51
50% tõenäosust et Jumalat ei ole ja 50% et on, aga siis jääb ka võimalus, et 50% ulatuses sellest 50nest võid sattuda taeva asemel põrgusse.
tõest24. detsember 2017, 23:01
On pastoreid ,kes elatuvadki oma suguvõsaga päris hästi korjates maist vara nende käest ,kes oma usu hüljanud ja võõra usu vastu võtnud.Mis arvata perekonnast ,kes iga nädal käivad jumalateenistusel ja iga kord mitme inimese peale annetavad suure raha korjanduskarpi,mis rõõmuga jutlustajate poolt omavahel ära jagatakse.Perekond aga ei jõua oma kodu valmis ehitada 20 aastat raha puuduses.Võõras usk on tihti omakasupüüdlik ja raha muudab usutavuse tõesuse väärtusetuks.
Kui ennast inimkõrguselt hakatakse Jumala seisusse upitama ja enese ligi meelitama on aeg tagasi astuda.
ingel25. detsember 2017, 08:41
perel endal ei tasu ka l.oll olla
Nii ongi25. detsember 2017, 08:56
näiteks Aafrikas juhtus nii, et ühe küla naised tegid piimast kõike ja nende põhitegevus oli piima loksutamine. Noh tuli kohale hollandlane, kes tõi neile masina, mis kogu piima kähku ära loksutas. Ja mis juhtus, naistel polnud midagi teha, läksid linna prostituutideks, tõid sealt AIDSi koju ja küla suri maha...
Ufo24. detsember 2017, 22:45
Miks kiriku Jumal piiri äärset alkoholi müüki ei takista ja laseb inimesi surnuks joota jne. kuriteod.
Miks usutegelased ennast kirikusse,ametirüü ja piibli teksti taha peidavad.
Tekib küsimus ,kuidas Viilmast ja teistest pastoritest usklikud said ja kes nad tegelikult on.
Küsimused tekivad nähes nende silmi ja tegusid ,mis pole alati jumalikud....
oh sind Ufokest25. detsember 2017, 07:44
Enne, kui kommenteerid, vii ennast ristiusu põhialustega veidigi kurssi. Inimesele on siin maailmas antud vaba valik ja Jumal pole küll kohe kindlasti see, kes piiriäärset kaubandust reguleerima peab. No muidugi, kui sa just midagi segi ei aja ja Ossinovskit jumalaks pead.
Aga isa pole poeg ja pigem on ``kauka jumal`` ikkagi Oleg Ossinovski. Poeg on lihtsalt aferist ja politikaan.
Ma arvan25. detsember 2017, 08:57
kui sa Ufo oleksid ise jumal sa teeksid suurest igavusest veel hullemaid tempe, sest pole midagi igavamat kui olla kõikvõimas.
häid pühi24. detsember 2017, 22:29
Otsige tõde oma südamest.Kes ei leia seda maa peal,ei leia seda ka taevast!Mida rääkis Jeesus tegelikult,on siin:( https://www.youtube.com/watch?v=x-cUOekfASA)
kalifornia krimmis24. detsember 2017, 22:22
Seoses sooviga rajada juudi riik Krimmi on tekkinud ka uued piiblilegendid.
http://www.svarogday.com/gde-rodilsya-xristos/
Jeesus Kristus on sündinud hoopis Krimmis.
http://pandoraopen.ru/2014-12-02/isxod-iudeev-byl-na-meste-territorii-rossii/
Ja juutide väljaränne ei toimunud Egiptusest, vaid samuti Krimmist.
lol who cares24. detsember 2017, 22:05
miks seda usuhullukest nii kõvasti meediasse peab pressima, laske ullike ajab oma asju onasuguste ullikeste keskel
Noh 25. detsember 2017, 08:59
ikka selleks, et sinusugused ateismihullud saaksid oma stressi siin välja elada ega läheks päris segaseks.
24. detsember 2017, 21:59
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
24. detsember 2017, 22:23
Vatikani luuret nimetatakse - "Hiilivad Vennad".
qestion24. detsember 2017, 21:51
...pattude lunastajana jumala ees ... Loojana ... üldiselt Teil on ülekaalukalt suurem teadmistepagas. Kuid mulle meeldib lugu Moosesest ,Vaarao ees.
Moooses ja Vaaarao25. detsember 2017, 09:00
kuidagi nagu soome keele moodi kõlab.
ümberlõikaja24. detsember 2017, 21:33
Tollase tähtede seisu järgi olevat Kristuse sünniaeg hoopis 29. juuli.
Kristlaste uus aasta hakkab kaheksandal päeval peale Kristuse sündi ehk siis tema ümberlõikamisepäeval.
Babüloonia Talmud selgitab, et Kristuse isaks oli Rooma sõdur Pandira.
Jah25. detsember 2017, 09:01
ja venelased selgitavad ka tänapäevani, et Eesti astus ka vabatahtlikult n.liitu.
tannenbaum24. detsember 2017, 21:31
Seoses ristiusu levikuga Eestis omandas muistsete skandinaavlaste jumal Odiniga (germaanlastel ka Wotan) seotud talvepüha ehk jõulud ka Kristuse sünnipäeva lisatähenduse ning jõulupühade kombestikku lisandus kirikuskäimine.
Osmussaare rootsikeelne nimi Odensholm tähendab Odini hauda. Enne Teist maailmasõda märkis Odini väidetavat hauakohta rändrahn Odinstein, mille hiljem õhkisid Nõukogude sõdurid.
Katoliku ajal ei saanud jõulupuu olla kirikupüha sümboliks.
Ühe legendi järgi valis kuuse jõulupuuks välja sakslasest ristiusu kiriku reformaator Marthin Luther.
Tänapäeval ehivad kuuske jõulude ajal mitte ainult luterlased, vaid ka teiste kristlike konfessioonide esindajad. Samas on ka ateistid selle kombe omaks võtnud – nende jaoks sümboliseerib helendavate tulede ja vanikutega kaunistatud kuusk uue aasta tulekut.
Levinud ka teised okaspuud nagu nulg (Tannenbaum) ja lõunapoolsetes maades araukaaria.
Jõulupuu tuletab meelde paganaaegset puukultust. Eestiski oli varem kombeks mõnda hiiepuud (tamme) ehtesse panna.
SEE24. detsember 2017, 21:19
valeuskuja Viilmaa on valetaja ja ahnur.
just24. detsember 2017, 21:38
Küsigu raha siis oma mandaadiga valitsejalt ja jätku maapealsed tegelased rahule.
Ja25. detsember 2017, 07:17
Tahab olla kah ilmavalitseja. Näe adolfi vuntsid juba ette kasvatanud.Hale vend.
Enn26. detsember 2017, 14:22
Imala pealiskaudsusega varjatud Olerexi saladuslik kingitus.
mine ela24. detsember 2017, 20:50
siis oma jeesusega koos .
ehh24. detsember 2017, 20:03
Kalevipojaga ka ei anna kedagi võrrelda.
Jah25. detsember 2017, 09:04
tarkuseraamatu viskas tulle - meie reliikvia on vabadus...
rashomon24. detsember 2017, 19:36
Kristlased, vastake mulle, keda siis kummardada, kas Jumalat või Jumala poega? Ei tohi ju kummardada kedagi teist peale Jumala. Seletage mulle see asi lõpuks ära. Ja seda kolmainuvärki ma ka ei möista, ausalt. Püha Patricu seletus mind ka ei veena. Mis siis teha? Me köik kes usume Loojasse räägime ju, et ta on üks. Ausalt öelda, ma tahaksin öelda Alester Crowly viimased sõnad - I`m perplexed. Olen segaduses.
Lihtne ju25. detsember 2017, 09:16
Jumal on end meile ilmutanud Kolmainsuse kujul. Jumal: Isa, kes meid on loonud, Poeg, kes on saanud inimeseks ja näidanud oma eeskujuga, mida taevane isa meilt ootab, ning Püha Vaim, kes tähistab Jumala meile nähtamatut kohalolu. Nee on Jumala kolm funktsiooni inimese suhtes. Jumalal võib olla lõpmatu arv isikuid, aga inimese jaoks on see ÜKS lõpmatus, siin maailmas ei saa me lihtsalt rohkemast aru.
rein24. detsember 2017, 19:30
ehk eksin aga kas Jeesus polnud mitte sõnumitooja nagu muhhamed
24. detsember 2017, 19:29
Maausulistel on 24. detsember vana - aasta õhtu ja 25. detsembril algab aasta 10 231, mis lähtub Billingeni katastroofist, mil Balti jääpaisjärv murdis Skandinaavias läbi mäestiku ja maapind vabanes vee alt.
Aga kuuse kummardamine lähtub paganlikust puukultusest.
https://en.wikipedia.org/wiki/Yule
http://on-the-other-side.ru/node/130
Jõulud, Jol, Jööl, Yule, Kolovrat, Svastika.
jaan25. detsember 2017, 00:11
Kuuske ei kummardata, see on lihtsalt dekoratsioon
Aus vastus24. detsember 2017, 19:22
Kristlus on meile pealesurutud usk , mis on siia tulnud läbi sõdade . Keda mida siin uskuda , uskuge ainult oma meelt . Häid rahulikke pühi !
jaan24. detsember 2017, 23:15
Rahulikke pühi...??? Kui aus vastus aluseks võtta, siis pühi ju ei ole. Mida sa kodanik siis soovid? Mis pühi? Või siis hoopis pidu peo pärast, aga see on ju mõttetus.
jaanile24. detsember 2017, 23:40
eksid, jaan-totu, pööripäeva tähistamist, kui vabad päevad on, võib vabalt pühaks nimetada. ja et neid mitmuses tähistada, siis on ka uusaasta-püha tulemad. ei tähistagi jõule selles mõttes, et mingi muinasjutuolendi sünnipäev või midagi sarnast. ma pipi ega nublu ega potteri sünnipäeva ka ei tähista.
jaan25. detsember 2017, 00:01
No Jumal tänatud, et Sa nende mainitud tegelaste sünnipäeva ei tähista, muidu oleks asjad ikka päris hullusti.
...ja ...Ainult pööripäeva pärast ei ole neid vabu päevi meile ka antud, aga eks see ole iga ühe enda otsustada, kas uskuda midagi , või ei.
... ainult et tagajärjed, jah neid peab teadma. Tead, kurb on sihukest asja lugeda. Maailm on keerulisem, palju keerulisem ja muinasjuttudes räägitakse hoopis teistest asjadest/nähtustest. Minu väike soovitus Sulle:
"Kui ei meeldi, ära tee. Mine vaikselt mööda, kui aega leiad, siis mõtle, et miks see küll nii käib. Kui välja mõtled, on tore. Kui ei, siis on kurb, aga palun ära lahmi tühja.#
Aga24. detsember 2017, 19:08
Lenin . Ja teiseks, kas maailma peab ikka valitsema, millal saabub vabadus?
24. detsember 2017, 22:24
Lenin esindab vabamüürlust.
imestan24. detsember 2017, 18:44
Viilmaa. Kust sa tead, kui sa pole näinud? Oled saanud ilmutusi. Jah huvitav oleks teada, kes sulle esinemas käis.
Ükskord 24. detsember 2017, 18:22
saame vabaks niikuinii !
hehhe24. detsember 2017, 18:41
kalifaat pole mingi vabadus. ja selle me saame.
Pets24. detsember 2017, 18:16
Järjekordne valede kogumik, mida kannab edasi ka Maksumaksja rahade eest ülalpeetav ETV. Mina, Zeusi poeg, ütlen, et ma pole andnud mingeid volitusi seltsimees Viilmale kõnelda Jeesuse nimel. Esitagu Jeesuse allkirjaga paber, enne kui Ta nime suhu võtab.
24. detsember 2017, 19:19
ja olgu notariaalselt tõestatud allkirjaga!
18:16/Vaat25. detsember 2017, 18:13
..see on hästi öeldud, päris humoorikas.
Avo24. detsember 2017, 18:13
Näe kui kriitilise pilguga üle vaadata ja siis ilmselt mitte sobiva lahenduse kirja paned see ei ilmugi .Kommentaare pannakse modereemisele ja kui sisu pole kiidulaul peapiiskopile asi ei ilmu. Siit siis alleluuja hr Viilma. Teil on õigus nõuda leppetrahvi ja maiste valitsuste üle valitseja kohta !!!
Avo24. detsember 2017, 18:05
Kes peab neile häid jõule, peapiiskopi jutust aru saada on kaine peaga veidi raske, läheb üks sõit Valka siis on ehk kergem .Mida hr Viilma tegelikult tahab on on lahtine , ehk on vaja kogu maine valitsus alates vallast ,linnast ja riigikogust presidendini välja allutada eelk konsistooriumi japeapiiskopi juhtimisele. Kui jessuke on suurim boss siis kõik jura mida hr Jüri oma meeskonnaga korraldab on kehtetuks tunnistatud ja peapiiskop vastutab oma naha ja karvadega aastaid kestnud ee tsirkuse eest mida siin mail on esitatud. Jeesus löödi kahtlastel asjaoludel risti kui kuningas mida kuradit peapiiskop sellele vastukaaluks paneb kui tahab ka troonile tõusta.?
arvamus25. detsember 2017, 04:19
Viilma tahan pappi ja palju.
Kuuuurija24. detsember 2017, 18:02
Mis mandaat sellel muinasjututegelasel ikka on? Peale selle, et ta ajab selle muinasjuturaamatu lugejatele une peale...
juba vastik24. detsember 2017, 17:51
on see usujant, täisksvanud mees tõsimeeli räägib mingist välja mõeldud tegelasest, ise samal ajal kirikusse omasooiharaid ja moslemeid lubades ja laatsi ehk saatana siqitist tunnustades. kas kellegi jaosk on selline vel usutav? aa, jaa, kristlaste jaoks, neile on võimalik ju usu nimelt midagi iganes pähe määrida ja viilma koos laatsiga seda ka teeb. hale kamp.
pensionär 24. detsember 2017, 17:49
Sain imelise jöulutunde osaliseks kuulates ja vaadates seda jumalateenistust Keila kirikust.
Eriti IMELINE OLI VIOOLAMÄNGIJA! Häid Jöulupühi köigile!
penskarile24. detsember 2017, 18:27
panin jutu eest miinuse, kuigi vioolamängija võis küll imeline olla - heal tasemel muusik on ikka imeline, eriti tore, kui ta kontserdisaalis esineb, mitte mingis nn pühakojakeses, kus kamp uIIikesi oma väljamõeldud sõpra kiidab.
jaan24. detsember 2017, 23:20
Panin Sulle just miinuse- ullikene. muuseas... teaduse jaoks on Jeesus juba üsna pikka aega täiesti reaalne tegelane. Kui sa endiselt lähtud kuuekümnendatel kasutusel olnud 4. klassi ajalooõpikust, siis oleks viimane aeg ennast pisutki harida.
jaanile24. detsember 2017, 23:42
sulle paneks miinuseid hulgim, ebateadus pole mingi teadus.
jaan25. detsember 2017, 00:06
Kulla inimene, ebateadusest ei olnud siin küll juttu. Tuhni natuke ajaloos, siis räägime edasi.
17:4925. detsember 2017, 18:17
Kas Laatsi hoolealused geyd ka olid armulaual veini maitsmas ja pärast Risti kiriku saunas?
Juss24. detsember 2017, 17:42
Alates 01.01.18 saadetakse riigikogu, valitsus jt riigiasutused laiali ning valtsema hakkab jumala asemik herr peapiiskop.
jajah24. detsember 2017, 17:52
ja 2019 jääb oma kohast ilma ja asemele tuleb aIIah.
to vb peakski24. detsember 2017, 20:43
et vihma käest räästa alla?
jaan24. detsember 2017, 23:21
Lihtsalt rumal, muud ei midagi. häbi lugeda.
jaanile24. detsember 2017, 23:43
kuidas sa enda jutu nii osavalt ise kokku võtsid? meil on tõesi häbi sinu pärast.
tõdemus 24. detsember 2017, 17:41
Jutluses mainitakse, et ristiinimesed kogunesid jõulude ajal kirikusse. Huvitaval kombel ei maini Piibel mitte kordagi nii ristiinimesi, jõule ega ka kirikut...
maausklane24. detsember 2017, 18:13
tuhandeid aastaid ühte ja sama juttu, aga võta või jäta, ega pätist maapeal pühakut ei tehta
jaan24. detsember 2017, 23:42
Aeg vist ajaloo tundi minna. Saad pisutki "tõdemust" täiendada. Repliigi korras niipalju, et Piibel ei saagi rääkida ei ristiinimestest ,ega kirikust, jõuludest rääkimata(uuri ajaloost, miks), kuigi üks väike viide kirikule, kui organisatsioonile, siiski on. Otsi see üles (Mt 16:18 "Ja mina ütlen sulle: Sina oled Peetrus ja sellele kaljule ma ehitan oma koguduse, ja põrgu väravad ei saa sellest võitu.")
Jõudu uurimiseks/harimiseks !
ajaloo tund on kasulik25. detsember 2017, 01:54
Ajaloost saab teada, et 1) ristiusk loodi 4. sajandil paganliku keiser Constantinuse poolt, kes kummardas päikest, 2) jõulud on paganlik püha, mida kristlased ei tähistanud ja 3) kirik on hoone, kuhu ristiusku kuulujad kogunevad ja teenistust peavad...
Jah25. detsember 2017, 13:56
Piiblis ei tohiks olla juttu muust kui kammipiidest ja ringi mõõtmete arvutamisel vajalikust konstandist pii.
Raadio Vabandus24. detsember 2017, 17:34
Et valime valitsema ammusurnud inimese, kelle poliitilise testamendi kohta puuduvad selged andmed?
24. detsember 2017, 18:07
Sama hästi võib väita, et Kristus oli lihtsalt segi nälginud hull, kes nagi meelepetteid ja tegi hullutempe.
Kk25. detsember 2017, 17:42
Võib väita et sinu kommentaar on rumal ja absurdne.
Lätlane.24. detsember 2017, 17:31
Yks Vandersell Pontus Pilaatiuse ajast. Löödi risti, laip pandi kolmantal päival pihta. Nyyd kummitab ja kummitab. Ei saa rahu...
Jah lätlane25. detsember 2017, 13:57
Kk25. detsember 2017, 17:41
Enne kui ilkuma hakjad uuri asja. Pihta panna pole suutnud Jeesuse keha keegi, kuna Ta on surnuidt ülrs tõudnud ja ilmus ka elavana 12 jüngrile.
kristlane24. detsember 2017, 17:27
Jeesus oleks Viilma suguse mammona kummardja kirikust välja ajanud
Urmasele24. detsember 2017, 17:25
Kristlus varastas talvise pööripäeva ja nimetas muinasjututegelase sünnipäevaks. Aga pole hullu. Tähistame ikkagi.
24. detsember 2017, 19:11
Tähistame veel kaks korda, 7. jaanuaril ka, peaasi et juua saame.
Edam24. detsember 2017, 17:25
aiva24. detsember 2017, 17:13
poliitilisemaks läheb.ristisellidest saab partei?kui jubedaks see asi küll aetakse?