Foto on illustratiivne.Foto: Aldo Luud
Jõulud
26. detsember 2017, 14:17

Politsei: pühadeaja märksõnad on alkohol ja lähisuhtevägivald (84)

Viimased päevad on möödunud politsei jaoks töiselt – korrakaitsjad on pidanud reageerima ööpäevas keskmiselt enam kui 30 lähisuhtevägivalla juhtumile ning kõrvaldama liiklusest 70 alkoholi tarbinud autojuhti.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmas Krull ütles ERR-i raadiouudistele, et jõuluaja märksõnad on olnud lähisuhtevägivald ja alkohol. "Inimesed tarvitavad alkoholi ja mingil hetkel muutub olukord selliseks, kus sõnadega enam olukordi ei lahendata, võetakse appi rusikad ja muu," rääkis Krull ja lisas, et politsei reageerib lähisuhtevägivallast teadet saades igal juhul ning üldjuhul alustatakse ka menetlust. 

Krull möönis, et võrreldes varasemate aastatega on tänavu märgata lähisuhtevägivalla juhtumite arvu kasvu. "Eelmisel aastal reageeris politsei keskmiselt 25 juhtumile ööpäevas, tänavu tuli juhtumeid veidi üle 30 ööpäeva kohta ning sageli on iseloomustavaks faktoriks alkohol," nentis Krull.

Pühadeaegsele koduvägivallale juhtis selle aasta alguses tähelepanu ka president Kersti Kaljulaid, kui sõnas aastapäevakõnes: "Politsei teab – pühade ajal saavad inimesed kõige rohkem peksa. Saavad seal, kus peaks olema kõige turvalisem: kodus. Nii on see jõulude ajal, jaanipäeval."