JÕULUSÕNUM: Olevistesse kutsutud kodutuid pidulisi ootab ees toit nii hingele kui ka ihule.  Foto: Stanislav Moshkov
Jõulud
27. detsember 2017, 19:42

Oleviste kirik on kodutute jõulupeoks valmis - toitu tasuks juurdegi tuua! (25)

Neljapäeva keskpäeval peetakse Tallinnas Oleviste kirikus traditsiooniline kontsert-jumalateenistus kodututele ja vähekindlustatutele  juba 16. korda ja oodata on 700 - 800 puudustkannatavat pidulist. 

Täna keskpäeval peetakse  Tallinnas Oleviste kirikus traditsiooniline kontsert-jumalateenistus kodututele ja vähekindlustatutele   juba 16. korda ja oodata on 700 - 800 puudustkannatavat pidulist. 

Päev enne heategevusüritust kõrguvad kirikukäikudes virnad kastidest ja kottidest, mis peidavad endas tänavuste piduliste jõulurõõmu mitmes eri väljenduses. Rõõmu on need ajutised rajatised pakkunud ka neile paljudele annetajatele, kelleta järjekordne Oleviste jõulupidu kohe kindlasti teoks poleks saanud.    

 „Meil on oma aastatega kujunenud rutiin. Eelmisel õhtul sorteerime kõik ära ja paneme tagumistele pinkidele valmis: eraldi meeste- ja naisteriided,“ räägib heategevusliku jõulupeo väsimatu eestvedaja Riina Solman. „Ootame, et toodaks ikka tänaval elamiseks vajalikke riideid ja tekke, aga mõned sitsisärgid satuvad ikka hulka. Varem toodi rohkem igasugust mittevajalikku majakraami, nüüd mõistetakse juba paremini, mida kodutul inimesel esma-järjekorras vaja läheb.“

Edasi lugemiseks: