Foto: Kuvatõmmis/Iltalehti
Jõulud
28. detsember 2017, 16:43

"Tujurikkuja" produtsent Erik Moora: keegi solvus pärast igat saadet! (28)

Tsiteerides Liblet, siis "Tujurikkuja" enam ERR-i aastavahetusprogrammis kella ei löö ja skandaalne saade on asendatud "Ärapanijaga". "Tujurikkuja" produtsent Erik Moora aga ütleb saate hiilgeaegadele tagasi vaadates, et tema jaoks algas iga aasta solvujate e-kirjade ja kõnedega.

Moora meenutab, et pärast "Tujurikkuja" debüüti 2008. aastal hakati kiruma "Eesti otsib neonatsi" klipi üle.

Teisel "Tujurikkuja" aastal tekitas Moora sõnul suurt kisa-kära küüditamissketš. 

"Iga saate järel oli tegelikult seda vingumist ikka nii palju et...Täitsa imelik kohe tagantjärele mõelda," muheleb Moora. "Isegi "Õnne13" meeskond solvus," nendib ta.

Ka tabas "Tujurikkuja" meeskonda solvumislaine pärast kurikuulsat vihkamislaulu.

"Ka pärast Savisaare räppi võtsid paljud keskerakondlased sõna ja nurisesid," lisab Moora.

"Kui me Ott Sepaga filme järgi tegime, siis seal ka mitmed parodeeritavad tundsid end halvasti. Näiteks tekitas draamafilmi "Püha Tõnu kiusamine" tegijatele meelehärmi Ott Sepa "Püha Märdi kiusamine".

Ka riigikogulased on "Tujurikkuja" meeskonna kallal võtnud. Eesotsas Heimar Lengiga. Eriti hakkasid poliitikud võnkuma siis, kui "Tujurikkuja" Soome presidendi Tarja Haloneni ja toonase Eesti peaministri Andrus Ansipi hiiglasteks muutis ja omavahel Vabaduse väljakul võitlema pani. Lahing oli kõva – Ansip kiskus maa seest välja vabadussamba ja end rinnahoidja väele koorinud Halonen rebis Jaani kirikult tipu. 

"Riigikogus küsisid rahvasaadikud isegi kultuuriministrilt aru," meenutab Moora. Ka on märkimisväärne, et Soome tabloid Iltalehti tegi sellest sektšist lausa esikaaneloo. 

 Foto: Kuvatõmmis/Iltalehti

"Ärapanija" värsket EKRE-le pühendatud muusikapala aga Erik Moora kommenteerida ei taha. "Tegemist on hästi tuntud ja armastatud laulu paroodiaga," jääb ta tagasihoidlikuks.