ETV+ peatoimetaja Darja SaarFoto: Tiina Kõrtsini
Meedia
29. detsember 2017, 13:33

VIDEOUSUTLUS | ETV+ peatoimetaja: me ei ole Putiniga võitlev propagandakanal (5)

„Minu uusaastasoov on: vaata suuremat pilti, pole vaja teha lühinägelikke otsuseid - need 300 000 [vene emakeelega] inimest, kes Eestis elavad, pole objektid ja meie eesmärk pole neid kuidagi töödelda,“ märkis telekanali ETV+ peatoimetaja Darja Saar.

„Mulle on vastukarva see, kui ETV+i esitletakse kui propagandakanalit, mille eesmärk on [Venemaa presidendi Vladimir] Putiniga võidelda. Me oleme tavaline telekanal,“ rõhutas 50 inimese peatoimetaja Saar ERRi veebiusutluses.

Üks kehtivast seadusest tulenev ETV+ tegevuse eripära on kohustus tagada eestikeelne sünkroontõlge ka kõigile otse-eetrisaadetele, mille peale kulub aastas 50 000 eurot ning Saare hinnangul pole see mõistlik.

Hetkel kehtiva seaduse kohaselt ei pea sünkroontõlkima eesti keelde võõrkeelsele audiotooriumile mõeldud raadioprogramme, küll aga tuleb seda teha teleprogrammide puhul.

„Täitsa arusaadav, et erameedia tahaks raha endale, aga nagu me näeme [telekanal] PBK näitel, on sellisel juhul raske tagada, et tehakse ajakirjandust, mitte sisuturundust. Samas pole vaja kulutada raha selleks, et toota sisu erinevate meediamajade jaoks – me oleme valmis seda sisu jagama,“ rääkis Saar.