Jõulud
31. detsember 2017, 10:01

3 soovitust, kuidas uusaastalubadused päriselt teoks teha (9)

Paljud peavad uusaastalubaduste andmist mõttetuks, sest suure tuhinaga ette võetud uued algatused kipuvad ikka lõpuks soiku jääma. Konkurentsitult populaarseim uusaastasoov on teha algust tervisliku elustiiliga.

Spetsiaalselt spordisõpradele mõeldud PROfeel sarja turule toomisel osalenud Valio turundusdirektor Krista Kalbini sõnul peaks trenn ja teadlik toitumine alati käima käsikäes.

„Pühadele järgneval ajal, kui inimesed tunnevad, et on toiduga liialdanud, vaatab nii mõnigi pigem tervislikumate ja väherasvasemate valikute suunas. Üsna pea aga liigutakse tagasi oma tavapäraste eelistuste juurde ja nii võivad ka tulemused olla rasked sündima,“ sõnas Kalbin.

Kuidas toimida, et uusaastasoovist kujuneks harjumus ja motivatsiooni jätkuks kogu aastaks?

1.     Alusta kohe

Andsid endale lubaduse, et hakkad tegema sporti? Siis alusta kohe! 1. jaanuaril, mis tänavu langeb sümboolselt ka esmaspäevale. See on parim aeg, et teha oma elus muudatus ja alustada teekonda sportlikuma elu suunas.

„Seetõttu korraldame aasta alguse puhul sportliku aktsiooni koos MyFitnessiga, mis avab erandkorras 1. jaanuaril kell 11:00 oma Ülemiste City MyFitness klubi uksed meeleolukaks uusaastatrenniks. Kõik, kes kasutavad salasõna „PROfeel“, pääsevad treeningule tasuta,“ andis Kalbin trennivihje.

2.     Toitumine algab teadlikkusest

Kui soovid toituda tervislikumalt, siis tuleks sellesse suhtuda teadlikult. Esimese hooga soovitakse tihti loobuda kõigest, mis tundub magus, rasvane või kaloririkas. Selline ekstreemne välistamismeetod pole aga kuigi jätkusuutlik ning organism võib ilma jääda ka hädavajalikust, näiteks valkudest.

„Toidusedel peab olema siiski mitmekesine ning sellest ei tohiks puududa ka maitseelamused. Valio PROfeel sarja näol on täna saadaval hulgaliselt tooteid, mis on valgurikkad, ei sisalda lisatud suhkrut ning võimaldavad patuvaba naudingut. Tulemusliku trenni järel enese premeerimine millegi maitsvaga aitab pikemas perspektiivis püsida tervislikkuse rajal,“ kinnitas Valio esindaja.

3.     Leia see õige

Sageli saab esimene tuhin otsa juba pärast paari nädalat, sest trenn muutub tüütuks kohustuseks.  Kui aga leiad just endale sobiva treeningstiili, võib sellest saada oodatud hetk päevast.

„Selleks tasub hoida aasta alguses silmad lahti, sest just siis kutsuvad spordiklubid inimesi tasuta oma teenustega tutvuma ja proovitrennides osalema. Näiteks saab 1. jaanuaril toimuval Valio PROfeel ja MyFitness ühistreeningul proovida Eva Ottase juhendamisel tasuta kuut erinevat treeningstiili, mille seas võivad paljud leida oma uue lemmiku,“ avaldas Kalbin lootust.