KortermajaFoto: Aldo Luud
Eesti uudised
4. jaanuar 2018, 08:51

PROGNOOS 2018: Tallinnas püsib korterite kõrge hind ning parem tasuks üürimisele mõelda

Arco Vara Tallinna osakonna juhi Elari Tamm kirjutab ajaveebis, et Tallinna kinnisvaraturu  2018. aasta kuum kaup on soodsama hinnaklassi äärelinna perekorterid, kuid kõrge hind sunnib inimesi pigem üürimisele mõtlema.

"Mustamäel, Õismäel ja Lasnamäel püsib väga suur vajadus soodsate üüripindade järele. Hinnad on seal saavutamas oma lage. Vahe kesklinna ja äärelinna üürihindade vahel on liiga väike. Paljudele nende piirkondade sihtgrupist on sealsed hinnad kättesaamatud," ütles kirjutab Tamm.

"Kui Eesti üüriturg oleks sarnaselt Põhja- ja Lääne-Euroopale rohkem avaliku sektori poolt reguleeritud, oleks rohkemad inimesed valmis pikaajaliselt üürima, selle asemel et osta. Üürimine on liiga ebastabiilne tänases Eestis, ka investorid näevad üürimist liiga lühiajalisena. Samuti on üüriprojektide finantseerimistingimused täna kehvavõitu - pole riigi käendust, munitsipaalpanka või muud sarnast - mistõttu üürimaju eriti ei kerki," märkis Tamm.

"Kuni aga kinnisvara omada on soodsam kui üürida ja seadusandlus ka kaudselt soovitab pigem omada (pole kinnisvaramaksu, maamaks on väike, kinnisvaratehingute läbiviimine on odav jne), jäävad eestlased pigem kodu ostma kui üürima," lisab ta.

Loe põhjalikumalt ajaveebist