Foto: Stanislav Moshkov
Eesti uudised
9. jaanuar 2018, 16:04

Sergei Metlev: kui jõmm rõhub kedagi, siis on inimestel suu vett täis (28)

Ühiskonnategelane Sergei Metlev kirjeldab Facebookis, kuidas kaks meest viskasid kodutu trammist välja.  

"Kaks päeva tagasi sõitsin õhtul pilgeni täis trammis koju, kui minu ees prahvatas väga kurb ja ebameeldiv sündmus. Minust veidi kaugemal istus rahulik kodutu, kes veidi lõhnas. Jah, ebameeldiv, ent ma ei teinud sellest karastunud linlasena välja," kirjutab Metlev. 

Ta kirjeldab, kuidas trammi sisenesid kaks meest, kellest üks hakkas koheselt kodutult uurima, kas tal on ikka pilet endale ja kottidele (kotid olid eraldi istme peal) ostetud, miks ta siin haiseb ning millal ta väljub.

"Asi kulmineerus sellega, et mees küsis teda tihedalt ümbritsenud neljalt-viielt reisijalt, kas nad on nõus kodutu väljaviskamisega. Järgmises peatuses viskas isehakanud kontrolör kodutu asjad trammist välja ja juhatas teda jõuga (õnneks keegi viga ei saanud) ühissõidukist välja," kirjutab Metlev ja lisab, et  kõik käis kiirelt ja mehe tegutsemise peale jäi tramm vaikseks.

"Kui politsei tegutseb kellegi kinnipidamisel seaduslikult, siis paljud valmis kohe lärmama ja vahele segama, aga kui jõmm rõhub kedagi, siis suu on vett täis. Trammidega on ikka nii, et kui asi hapu, siis trammijuhil on nupp, millega turvafirmat kutsuda," tuletab ta meelde  ja soovitab inimestel leida endas jõudu, et humaanse ühiskonna nimel vajadusel vahele astuda. "Abstraktne riik, turvafirmad – see on kõik hea. Ent õiglus, headus või nende vastasjõud algavad igaühes meist, ka trammis."