Kuninganna Elizabeth II ja Imperial State Crown (kuninganna kroon)Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
12. jaanuar 2018, 18:40

Ohtlik põhjus, miks kuninganna ei tohi alla vaadata (21)

Kas oled kunagi näinud, et kuninganna Elizabeth II alla vaataks?

Loomulikult pöörab ta nägu allapoole, kui suhtleb igapäevaselt väikeste lastega, kuid tõenäoliselt ei tee ta seda siis, kui kannab enda valitsemiskrooni, kirjutab The Independent.

Väiksemad peaehted kuninganna liikumist ei takista, kuid muljetavaldava Imperial State Crown krooni puhul peab ta väga ettevaatlik olema.

Nimelt kaalub kroon, mida Elizabeth kandis ka enda kuningannaks vannutamisel, 1,3 kilo ning kui naine alla vaataks, võiks see tema kaela murda.

Seetõttu peab kuninganna kõnealust krooni kandes alati pea püsti ja selja sirge hoidma.

"Seda krooni kandes tuleb võimalikult paigal olla. Sa ei tohi kõnet lugedes alla vaadata, vaid pead selle kõrgemale tõstma. Kui sa vaataksid, murraksid sa kaela ja kroon kukuks maha," rääkis kroonijuveelide ekspert Alastair Bruce. "Seega on kroonide juures mõned puudused, kuid muus osas on need üsna tähtsad asjad."

Kuninganna Elizabeth II ja Imperial State Crown (kuninganna kroon) Foto: AFP / Scanpix

Sama krooni kandis omal ajal Elizabeth II isa kuningas George VI, kuid seda on kohendatud naiselikumaks. "Õnneks on mul isaga enamvähem samasuguse kujuga pea. Kuid kui sa selle pähe paned, siis see püsib. See lihtsalt jääb pähe," märkis Elizabeth dokumentaalfilmis "The Coronation".