Kuidas on võimalik ka kodus kohvikus pakutava kohviga võrdväärset tulemust saavutada? Foto: René Pollock / Unsplash
Nipid
1. oktoober 2019, 05:10

Mõnusa alguse päevale annab just nende soovituste järgi valminud presskannukohv! (2)

Kui värske ja aurav hommikukohv on ka sinu päeva õnnestumiseks eriti oluline, siis pane nüüd kõrva taha mõningad nipid. Kuidas on võimalik ka kodus kohvikus pakutava kohviga võrdväärset tulemust saavutada? Nõu annavad oma ala professionaalid!

Puhtus ja vee kvaliteet
Kasuta alati puhtaid nõusid ning jälgi, et veekeetjas ei oleks katlakivi. Et seda vältida, puhasta oma veekeetjat regulaarselt seda äädikaga läbi keetes. Väga oluline on ka vee kvaliteet, kuna selle maitse mõjutab ka kohvi maitset. Vajadusel kasuta filtreeritud vett.

Kvaliteetne kohv
Ilmselgelt peab hea kohvi saamiseks kasutama häid kohviube. Kui tunned, et sinus ootab äratamist kohvigurmaan, siis eelista käsitöökohvi tavapoe omale.

Doseerimine
Pane presskannu 7-8 g kohvi 200 ml vee kohta.

Õige veetemperatuur
Keeda vesi ja lase sellel umbes minut aega jahtuda. Nii saavutad kohvi valmistamiseks sobiva veetemperatuuri ehk umbes 85-95 kraadi. Liiga kuum vesi kõrvetab kohvi ning muudab selle maitse kibedaks.

Sega vesi ja kohvipuru
Sega vesi ja kohvipuru ning seejärel aseta press kergelt kannule, kuid ära seda veel alla suru. Lase kohvil 4-6 minutit tõmmata.

Naudi kohe!
Suru press lõpuni ning naudi kohe!