Mida harvem juukseid pesta, seda parem. Foto: Pixabay
Nipid
4. jaanuar 2019, 16:43

Ohhoo! 5 nippi, kuidas juuksed kauem puhtad püsivad!

Pole mingi uudis, et tihe pesemine kahjustab juukseid. Mida aga teha, et pea nii ruttu mustaks ei läheks? Siin on viis head nõaunnet, mida järgida. 

1. Pese nagu professionaal
·      Jälgi, et vee temperatuur oleks mõnus, kuid mitte liiga kuum. Tee juuksed põhjalikult enne pesu märjaks.
·      Pigista peopesale mündisuurune kogus šampooni ja hõõru see peopesade vahel kergelt laiali. Hakka pead pesema ringijate liigutustega, liikudes eest taha.
·      Loputa põhjalikult šampoon juustest välja. See võtab kindlasti rohkem aega kui šampoonitamine. Juustesse jäetud pesuvahend jätab juuksed tuhmiks.
·      Soovitatav on juukseid loputada jaheda veega, sest nii tugevdad juuksekutiikuleid. Tänu sellele hoiab juuksekarv paremini niiskust ning juuksed on läikivamad.

2. Looduslikud abivahendid
·      Salvei tõmmis rahustab nahka ning ravib põletikke. Tõmmise valmistamiseks kalla keedetud vesi (1 l) salveile (4 spl) ja lase tõmmata. Kui tõmmis on jahtunud loputa sellega puhtaid juukseid. Peale seda lase pea üle jageda veega.
·      Sidrunivesi aitab leevendada naha liigset rasueritust, annab värskust ja volüümi. Sidrunivee valmistamistamiseks sega ühe sidruni mahl liitri veega. Kalla seda ühe käega vaikselt juustele ning teisega masseeri peanahka.

3. Lükka peapesu edasi
Kui sa praegu pesed pead iga päev, siis hakka seda tegema ülepäeviti. Kuna juuksed on tiheda pesuga harjunud, siis toodavad nad ka kiiremini rasu. Hakka pesemist aina edasi lükkama ning ka rasueritus muutub aeglasemaks.

4. Vaheta tihedalt padjapüüre
Paratamatult kogunevad magades padjapüürile surnud naharakud ja meigijäägid, mis on sobiv keskkond erinevatele bakteritele. Selleks, et hea seista oma naha ja juuste tervise eest vaheta padjapüüri vähemalt kord nädalas. Juhul, kui sul on eriti rasused juuksed, siis isegi tihemini. 

5. Õige soeng
Juukseid üleval patsis või krunnis hoidas on nad pikemalt puhtad. Hoia peale pesu juukseid krunnis ja lase need alles enne kodust väljumist lahti. Nii saad koheva soengu.

Loe pikemalt siit.