Idud on maitsvad ja tervislikud!
Nipid
19. märts 2018, 16:34

Söö idusid! Õpetus, kuidas idandada

Idud on hea lisand salatitele, võileivale ja soojadele toitudele. Igaljuhul on need maitsvad ja väärt vitamiiniallikad, mida võib ka niisama süüa. Vaata, mida tegema pead!  

Miks idusid on hea süüa?

·      Nendes sisaldub rikkalikult C-vitamiini ja teisi kasulike aineid. 

Kuidas idandada?

Sul läheb vaja:

·      Klaaspurki, suurusega kuni 1 L

·      Ühte tükki võrku või marlit

·      Kummirõngast

·      Puhast vett

·      Seemneid, näiteks mungube

Idanda nii:

1.     Puhasta seemned, pese ja loputa.

2.     Pane seemned vette ligunema 6-12 tunniks. 100g seemnete kohta pead panema 2 klaasi vett.

3.     Kui seemned on ligunenud, kalla leotusvesi ära. Eemalda seemned, mis ei ole paisunud.

4.     Loputa seemned, jäta purki, kurna igasugune vesi välja ja pane purgi suule võrk või marli.

5.     Parim koht, kus purki hoida, on pimedas. Jäta idud, sõltuvalt seemnest, sinna kasvama 3-7 päevaks. Mungubadel on juba 24 tunni jooksul väiksed idud küljes.

6.     Loputa seemneid kasvamise ajal vähemalt kaks korda päevas, nii väldid hallitust ja baktereid.

Hea teada!

Idusid on parim aega süüa 60-80 tunni jooksul idanemise algusest!