Maitsev ja magus! Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
27. jaanuar 2019, 11:15

RETSEPT | Vaarikapuding tšiiaseemnete ja pähklivõiga

Haara sügavkülmast vaarikaid ja tee neist mõnus ning tervislik magustoit, mida võid süümepiinadeta nautida.

Vaja läheb:
250 g vaarikaid
2 tl vanillisuhkrut
6 tl kookoshelbeid
6 tl tšiiaseemneid
500 ml mandlipiima
pähkli- või mandlivõid
kaunistamiseks värskeid mündilehti, kanepiseemneid, marju ja kookoslaaste

Valmista magustoit nii:
1. Purusta vaarikad kahvliga.
2. Sega vaarikatega vanillisuhkur, kooskoshelbed ja tšiiaseemned. Seejärel sega hulka ka piim.
3. Vala segu klaasidesse ja jäta vähemalt tunniks, veel parem üleöö külmikusse.
4. Serveerides lisa peale kiht pähklivõid.
5. Kaunista kookoslaastude, kanepiseemnete, värskete marjade ja mündiga!

Hea teada!
Vaarikate asemele sobivad ka teised marjad, näiteks mustikad!