Raba Peedis maailma parimat kohvi mekkimas; Anu ja TeeleFoto: Kohvieksperdid
Inimesed
7. aprill 2018, 10:30

Kohvieksperdid, tulge Tallinn Coffee Festivalile julgelt mõõtu võtma!

27. ja 28. aprillil Kultuurikatlas toimuva Tallinn Coffee Festivali raames selguvad parimad kohalikud kohvieksperdid nii kohvi maitsmises, piimakujundite valamises kui ka alkoholiga kohvikokteilide valmistamises. Registreerumine võistlustele algab täna ning kestab seni, kuni kohad on täitunud. 

Kohvivõistluste koordinaatori Sille Küttneri  sõnul oodatakse võistlustele kõiki soovijaid. “Toimuma hakkavad võistlused on väga erinevad ning nõuavad ka erinevat ettevalmistust,” kinnitab Küttner. “Kui cuppingu ehk kohvi maitsmisega saab põhimõtteliselt hakkama igaüks, siis piimakujundite valamine ja alkoholiga kokteilide valmistamine nõuab juba pikemat harjutusperioodi.” 

Estonian Cupping Championship 2018 ehk kohvimaitsmise võistlusel asetatakse iga võistleja ette kaheksa gruppi kohvisid. Igas grupis on kolm tassi kohvi, millest kaks tassi sisaldavad identseid kohvisid ning üks on erinev. Kasutades lõhna- ja maitsetaju, tähelepanu ning kogemusi peavad võistlejad eristama üksiku kohvi võimalikult kiiresti. 

Estonian Latte Art Throwdown 2018 ehk piimakujundite valamise võistlusel tuleb võistlejatel kaardipakist tõmmatud kujund võimalikult täpselt ja kiirelt kohvile valada. Võistlus on üles ehitatud playoff meetodil. Võistlus toimub paarides, igast võistluspaarist parim läheb edasi järgnevasse vooru, kuni jääb alles kaks viimast edasipääsenud võistlejat ehk finalisti. Finaalis selgitatakse välja võistluste võitja. 

Licor 43 Coffee Cocktail Challenge 2018 ehk alkoholi sisaldavate kohvikokteilide võistlus on mõeldud eelkõige baristadele ja baarmenitele. Võistluse eesmärgiks on välja selgitada parim alkohoolsete kohvikokteilide valmistaja. Võistlejate ülesandeks on valmistada neli kokteili, millest kaks on tehtud etteantud “Spanish Coffee 43” kokteili retsepti järgi ning seejuures kasutada alkoholi Licor43 ja vabalt valitud kohvi. Lisaks tuleb valmistada kaks autorijooki, kus võib oma fantaasial lasta vabalt lennelda. 

Registreerumine võistlustele on avatud www.tallinncoffeefestival.ee veebilehel. 

Möödunud aastal toimunud Tallinn Coffee Festivali raames pälvis Estonian Latte Art Throwdown 2017 meistritiitli Patrick Paidla ning Estonian Cupping Championship 2017 tiitli Henry Politanov. Võistluste toetajad on Brita, Valio Alma, Tridens, Paulig, Piazza D’Oro, King Coffee Service ja Gourmet Coffee. 

Teist korda toimuv Tallinn Coffee Festival leiab aset 27. ja 28. aprillil Tallinna Kultuurikatlas. Üritusel saab tutvuda paljude erinevate ja eriliste kohvisortidega, kohvivalmistusviiside ning seadmetega. Lisaks kohvile on festivalil esindatud muud kuumad joogid nagu tee ja kakao, lisaks on avatud tänavatoidukohad ja kohvikud. 

Lisainfo: 
www.tallinncoffeefestival.ee 
www.facebook.com/tallinncoffeefestival 
www.instagram.com/tallinncoffeefestival