Video: Robin Roots
Sisustus
9. aprill 2018, 11:12

ÕL VIDEO | Ehitusmessil pakuti võimsaid riistu, aga lahjavõitu saunaleili (1)

„Eesti ehitab 2018“ mess on tänaseks läbi saanud ja praegu pakivad seal ilmselt viimased ligi veerandist tuhandest eksponendist oma kraami kokku. Mida sel kümneid tuhandeid ehitushuvilisi kokku toonud sündmusel oma nahal katsetada sai?

Õhtuleht püüdis ehitusmessil ringi uudistades võtta leili paadikujulises laastudega kaetud saunas, aga usinalt küdeva kerise kiuste polnud leil suurem asi. Saunatootja esindajad selgitasid, et pole midagi parata: huvilisi on palju ja leiliruumi uks käib kinni-lahti kiiremini, kui keris kuuma suudab toota. Istmik päris naks ja naks lava külge kinni ei jäänud, aga nahka märjaks kah ei saanud. Kuid värske puidu lõhn oli selles leilikojas pööraselt mõnus.

Erinevaid tööriistu tutvustati messil koppadest kuni ehitusmeeste ronimis- ja turvavarustuseni välja. Valdavalt võimastele akutööriistadele pühendatud väliboksis leidsime, et kui juba, siis juba: miks katsetada mingit puuri, kui on võimalus käe otsa haarata võimas betoonilõikur? See 1200-eurone agregaat on müügiesindaja sõnul mõeldud eeskätt professionaalidele – näiteks tänava äärekivide ja asfaldi lõikamiseks ning kodusel väikeehitajal on mõistlikum masinat tööriistalaenutusest rentida. Aga masin ületas oma omadustelt ka võimsamaid koduseid ketaslõikureid ja Eesti mehel peab tööriist olema ju OMA – nii sai müügimehele lubatud, et kui aeg käes, siis läheb tehinguks ja Õhtuleht võtab kaks tükki.

Mida ja kuidas ehitusmessil nägime ning proovisime, vaata allolevast videost.

Video: Robin Roots