Reisi nutikalt ja soodsalt!
Nipid
1. august 2018, 07:54

Vau! Soodsa reisi supernipid!

Kellele ei meeldiks reisida, kui vaid võimalust olekas? Jagame sulle häid nippe, kuidas seda soodsalt teha.

1.     Otsi soodsaid pakkumisi

Reisifanaatik Ülane Vilumets soovitab soodsate reiside avastamiseks hoida silm peal erinevatel välismaistel netilehekülgedel. «Jälgin pidevalt selliseid veebilehti nagu holidaypirates.com, flynous.com, travelFree.info, aga ka eestikeelset trip.ee-d,» vuristab Ülane. «Vaatan soodsat pakkumist alati ka selle pilguga, kas pean lendude vahel kusagil öö veetma. Kui saan näiteks Berliini-USA otsa soodsalt 250 euroga kätte, kuid lennuk väljub varahommikul, tähendab see, et pean Berliini minema juba eelmisel päeval ja seal ka ööbima ja sööma. Siis ma pigem seda reisi ei võta.»

2.     Reisi nagu kohalik

Ülase loodud ja praeguseks väga populaarseks muutunud reisiäpp Like a Local annab tasuta nõu, kuidas võõras riigis ülehinnatud turistilõkse vältida ja näha seda, mida turistid ei näe. Selleks tuleb vaid tasuta rakendus enda telefoni tõmmata. Äpi info pärineb muide otse kohalikelt.

Kui soovid konkreetse linna kohta infot, maksab see 1.76 ja info jääb sinu kasutusse piiramatuks ajaks. Linnade nimekirjas on ligi 60 linna. 

3.     Võrdle erinevaid pakkujaid!

Reisiekspert Indrek Kald soovitab reisi kava ja kuupäevi võrrelda erinevates lendude broneerimiskeskkondades. «Selleks sobivad veebilehed skyscanner.net, kayak.ie ja sky24.ee. Vahel võib täpselt samade lendude hinnavahe olla eri lehekülgedel 50–100 eurot. Märkimisväärselt odavama hinna võib saada ka siis, kui reisi algus- või lõpukuupäeva puhul olla veidi paindlikum ja nihutada neid päeva-paari võrra,» räägib Indrek.

Säästa võib ka siis, kui võrrelda lendu planeerides erinevaid lennujaamu. «Eestlasele võib teisele mandrile lennates anda suure säästu see, kui Tallinna asemel alustada hoopis Helsingist, Riiast või Stockholmist.» Sama kehtib ka sihtkohtade puhul: «Suurlinnades on tavaliselt mitu lennujaama,» julgustab Indrek kõiki enne reisi veidi pikemalt eeltööd tegema.

Reisi nutikalt ja soodsalt!