Võta kasutusele need nutikad nipid, et vähem toitu raisku läheks. Foto: Pixabay.com
Nipid
15. märts 2019, 15:05

Loe kindlasti! 9 toimivat nippi, kuidas vähem toitu ära visata

Oma toiduoste paremini planeerides on võimalik ära visatud toidukogust oluliselt vähendada ning tänu sellele ka rahaliselt säästa. Kas siin on mõni nipp, mille kohe kasutusele võtaksid?

1. Koosta nädalamenüü, mille põhjal tee ostunimekiri. Alles seejärel mine toidupoodi.

2. Tee nimekiri toiduainetest, mis sul regulaarselt halvaks kipuvad minema. Järgmine kord poodi minnes osta neid asju väiksem kogus või jäta üldse ostmata.

3. Pane leib või sai kohe sügavkülma. Võileiva tegemiseks võta soovitud arv viile ja sulata külmkapis või pane rösterisse. See nipp sobib neile, kellel leib kipub alati hallitama minema.

4. Ära pane taldrikule liiga palju toitu, siis ei pea saa jääke ära viskama.

5. Mõtle huvitavaid võimalusi, kuidas ära kasutada eelmise toidukorra ülejääke.

6. Korista regulaarset külmikut ja sügavkülma. Nii on sul ülevaade, mis sul juba olemas on ja mille peaksid ruttu ära tarbima.

7. Külmuta maitsetaimed, mida sa kohe ära ei kasuta. Lisa need oliiviõlile ning vala jääkuubiku vormidesse. Kuubikuid saad kasutada salatites ja suppides.

8. Osta külmutatud marju ja puuvilju, kui kipud värskeid pidevalt ära viskama.

9. Jäta alles kondid, sibula ja muud juurviljakoored, et neist teha kodust puljongit. Pikemaks hoiustamiseks pane need sügavkülma. Loomulikult peaksid juurviljad enne koorimist põhjalikult puhtaks küürima, et hambaalune hiljem suppi süües ei krõbiseks.

Veel nippe leiad siit.