Head nipid, et bussireis mööduks mõnusalt!
Nipid
19. aprill 2018, 21:11

Head nõuanded, kuidas planeerida pikemat bussireisi

Maailma saab avastama minna ka reisibussiga. Siin mõned näpunäited, kuidas reis kulgeks mõnusalt ja viperusteta.

Bussireisi planeerides

Osta bussipilet varakult ette. Internetis bussivedaja kodulehel saad juba varakult endale pileti ära osta – nii on sul suurem kohavalik.

Vali istekoht. Pikemate reiside puhul saad piletit ostes istekohta valida. Mõtle, kas tahad istuda pigem akna all ja nautida vaadet või olla vahekäigu pool, kus saad rohkem jalgu sirutada. Kui sul kipub bussisõitudel süda pahaks minema, siis vali istekoht bussi ettepoole.

Mõtle meelelahutusele. Kui plaanid magada, võta reisile kaasa kaelapadi ja õhuke pleed. Igaks juhuks võta kaasa mõni raamat või käsitöövahendid. Bussides, kus on olemas ekraanid, saad vaadata filme või lugeda uudiseid. Kui soovid muusikat kuulata, tasub kotti pista kõrvaklapid, kuid osadest bussidest saab neid ka osta. Mõnus ajaviide on ka ristsõnade lahendamine ja ajakirjade lugemine.

Nii on reis mugav

Kui reisid suurema pagasiga, mille bussi pakihoidu annad, siis paki kohver nii, et sinna ei satuks asju, mida sa bussisõidu ajal vajad. Võta lisaks kohvrile kaasa väiksem riidest kott, kuhu paned kõik selle, mida vajad sõidu ajal.

Võta bussisalongi kaasa:

·      söögikraami,

·      veepudel,

·      niisked salvrätikud, millega käsi või nägu värskendada,

·      soojad sokid on mõnusad, kui su jalad kipuvad külmetama,

·      abiks on reisipõlvikud, mida saab osta apteegist,

·      peavalutabletid ja söetabletid.

Väga pikkadele bussireisidele on hea kõhutäiteks kaasa võtta kiirsuppe, sest bussis on olemas kuum vesi. Näksimiseks on hea valik pakk pähkleid ja rosinaid. Kaasa võetava toidu puhul on oluline, et see ei häiriks teisi reisijaid, näiteks pole hea kaasa võtta kiluvõileibu ja krõpse ega muud, mis tugevasti lõhnab.

Pikamaabussides on tavaliselt olemas padjad ja pleedid.

Ka õige riietus on bussisõidu ajal väga oluline, et mugav oleks istuda. See võiks olla hästi hingavast ja venivast materjalist. Bussisõidu ajaks tasub võtta jalanõud jalast, et jalad ei hauduks.