Saun kosutab vaimu ja füüsist!Foto: Pixabay.com
Nipid
16. märts 2019, 05:31

Hüva leili! Kas teadsid, et saun teeb nooremaks?

Saun pole lihtsalt koht, kus puhtaks saada. Saunas käimine aitab saleneda, väljutada mürkaineid  ning isegi parandada treeningvormi.

Kas tead, miks saun nii hea on?

Hüvasti toksiinid! Peale selle, et saunas käimine turgutab keha ja meeli, on higistamine suurepärane viis väljutada kehast mürkaineid.

Saun on hea salendaja. Regulaarne saunatamine võib aidata kaalu langetada. Teaduslikud arvutused näitavad, et kui veedad 20 minutit 80kraadises saunas, võid põletada kuni 500 kalorit, sest kuumas kiireneb ainevahetus samamoodi nagu treenideski.

Saunatamine parandab treeningvormi. Igal kehal on oma kindel kuumustaluvuspiir, mis tõuseb regulaarselt saunatades. See omakorda viib parema soorituseni vastupidavusaladel, sest sa ei "kuumene" nii kiiresti üle, suudad hoida stabiilset energiataset ega väsi nii kiiresti.

Saunatamine tugevdab immuunsüsteemi. Mõnede uuringute kohaselt paneb saunas käimine organismi tootma valgeid vereliblesid, mis aitavad võidelda nakkustega. Nii püsib sageli sanamõnusid nautides tervemana ja põed haigusi kiiremini.

Saunas taastud trennist. Higistades paraneb väsinud ja kurnatud lihaste verevarustus, mis viib kiiremini taastumiseni. Pole siis ime, et nii paljudes spordiklubides saunad on!

Ohhoo! Saun teeb nooremaks! Nahk on keha suurim organ, mis vajab regulaarset treenimist. Saun on siin suureks abiks, sest laval istumine aitab kaasa uute naharakkude tekkele. Samuti aktiveeruvad nii nahas peituvad õlid, mille ülesaane on hoida nahk niisutatu ja tervena.