Head nipid näo värskendamiseks!Foto: Pixabay
Nipid
6. veebruar 2019, 16:52

Nii saad särava näonaha ja kaovad paistes silmaalused!

Pingelisel perioodil võib näonahk olla tuhm ja kahvatu. Veel hullemaks muudavad olukorra paistes ja tumedad silmaalused. Nendele probleemidele leiab leevendust kasutades lihtsaid ilunippe.

Head nipid väsinud näo leevenduseks:

Enneta tumedaid silmaaluseid
Tihti on väsimuse reetjaks just tumedad silmaalused. Seda probleemi on lihtne ennetada! Abi saad lihtsast ja kodusest kompressist. Niisuta pehme rätik külma veega, pigista liigne vedelik sellest välja ning aseta see voodisse minnes silmadele. Hoia kompressi 10 minutit.

Turguta hommikul nägu külma veega
Lase kraanist külm vesi jooksma ning kasta sellega nägu. Külm vesi ahendab veresooni ning nahk jääb siledam ja kirkam. Kui nägu on väga paistes aitavad ka rätikusse pandud jääkuubikud, millega kergelt nägu masseerida. Tee seda suunaga näo keskosast väljapoole.

Kasuta piima
Pärast esimest äratust veega tuleb appi ka kiire piimakompress. Selleks vala kaussi piim ning lisa palju jääkuubikuid. Seejärel kasta sellesse rätik. Pigista üleliigne niiskus välja ning kata nägu piimase rätikuga. Külm vesi ning piima pH-tase teevad sinu nahaga imesid.

Katseta ka kurgi ja teepakkidega
Hoia külmkapis kurki ning niisutatud teepakke, mis kuluvad hommikul alati ära, et silmade paistetust vähendada. Viiluta hommikul kurk või võta niiske teepakk ning aseta kuni 15 minutiks silmadele. Silmade paistetus väheneb kui võluväel!

Vali endale õige kreem
Eelista kreemi, mis sisaldab K-vitamiini ning retinooli. Sellist kreemi võiks kasutada tegelikult iga päev, sest uuringud on tõestanud, et just need kaks komponenti on parimaks silmaümbrustele värskema ilme andmiseks.

Ära kasuta liigselt kosmeetikat
Kui meie nägu on väsinud kipume tihti liialdama kosmeetikaga, et muuta nägu säravaks. Tegelikult see nii ei toimi! Kanna paksu meigikihi asemel kerget jumestuskreemi tervele näole ning silmaalustele õhuke kiht valgustpeegeldavat toodet.

Muuda silmad suureks
Ära varja väsinud silmi lauvärvidega. Kasuta vaid ripsmekoolutajat ning ripsmetušši. Tänu koolutajale saad muuta silmad suuremaks. Paksu ripsmetuššikihi asemel tooni ripsmeid vaid kergelt.

Eelista pruuni põsepuna asemel roosakat
Väsinud näo vastu aitavad roosakad toonid. Pruunikad toonid jätavad pigem tuhmi naha mulje. Virsikutoonidaga elavdavad nahka ning tõmbad tähelepanu eemale tumedatelt silmaalustelt.