Kenti printsess 2015. aastal Buckinghami palees.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
2. mai 2018, 16:56

SKANDAAL: printsess pani oma lammastele mustanahaliste sportlaste nimed (13)

Kenti printsess Michael ehk paruness Marie Christine von Reibnitz on sattunud järjekordse skandaali keskmesse. 73aastane printsess, kes detsembris oli kandnud kohtumisel ema poolt tumedat verd Meghan Markle'iga moorameheprossi, tõestab oma rassistlikku hoiakut ka loomapidajana.

Vanity Fair avaldas Briti kuningakojast artikli, kus kuningliku pere liikmeid võrreldakse natsidega. Näitena toob ajakirjanik Aatish Taseer Kenti printsessi, 1945. aasta jaanuaris Karlsbadis (Karlovy Vary) sündinud paruness Marie Christine von Reibnitzi, kelle isa kuulus natsiparteisse. 

"Kuningliku pere liikmed ja natsid sobivad kokku nagu pliinid ja kalamari," väidab Taseer, kes tunneb Kenti printsessi hästi, kuna kurameeris aastaid tema tütre lady Gabriellaga.

Ajakirjanik meenutab Vanity Fairi veergudel mitmeid puhke, mil Kenti printsessi on süüdistatud rassismis. Näiteks oli Marie Christine 2004. aastal restoranis mustanahalistele öelnud, et nood peaksid asumaadesse naasma.

Nüüd väidab Taseer, et Kenti printsess on pannud oma kahele mustale lambale tennisekuulsuste Serena ja Venus Williamsi nimed. Ajakirjaniku väitel oli see tahtlik solvang.