Nutikad ideed rõivaste parandamiseks!
Tee ise
13. mai 2018, 17:13

Ohoo! Paranda riided ilma õmblusmasinata!

Mõned vahvad asjad, mis tavaliselt õmblemist vajavad, valmivad nutikalt ka ilma masinata. Põnev ja keskkonda säästev tulemus on garanteeritud, sest nii saad ära kasutada nii mõnegi kodus olemasoleva asja.

Trips, Traps ja Trull

Väike lauamäng kulub rannaliival alati ära. Selleks ei ole vaja muud kui väikest riidest kotikest, kleeppaela ja nööpe.

Lõika paelast neli kotist natuke väiksemat juppi ja kleebi need kotile. Otsi kümme üht värvi ja kümme teist värvi nööpi ja mäng ongi valmis.

Kiire turukott

Kas teadsid, et T-särgist saad teha vähese vaevaga vastupidava ja paljumahutava koti?

Tee T-särgist kott nii:

  1. Ettevalmistus. Lõika T-särgil ära käised ja krae.
  2. Lõika narmad.T-särgi allserv lõika umbes 5 cm pikkusteks narmasteks.
  3. Sõlmi põhi. Keera särk pahempidi ja seo vastaskülgedel olevad narmad omavahel umbsõlmedega kokku.
  4. Teine rida sõlmi. Tugevda kotti tehes veel ühe rea sõlmi diagonaalis asetsevate narmastega. Keera kott õigetpidi, ja valmis!

Meelas suvekleidike

Hõlmikkleidid on mugavad ja sobivad igale figuurile. Eriti lihtsa hõlmiku tegemiseks ei olegi vaja muud kui parajalt suurt trikotaažitükki (umbes 1 x 2 m) ja kääre.

Lõika ühe pikema külje servadesse kaks 15 cm pikkust sälku ja kleit ongi valmis selga panemiseks. Pista üks käsi läbi sälgu, keera kangas ümber keha ja pista teine käsi läbi teise sälgu nii, et keha esipoolele jääb kangas topelt.

Lõhnav riidekapp

Lisaks sellele, et lavendel lõhnab suurepäraselt, on tal ka väga kasulik omadus – nimelt peletab koisid. Tee hästilõhnav lavendlikotike oma riidekappi vaid mõne minutiga.

Lõika pitsist kaks väikest kangatükki. Pane pitsitükid vastakuti ja liimi nende kolm külge kuumaliimi- või kangaliimiga omavahel kokku. Pista kotti lavendliõiekesi ja sõlmi see pealt paelaga kinni.

Kangast salvrätid

Mõnusa ruudumustriga pluusi leiab ilmselt iga mehe kapist. Kui mõni neist on juba aastaid kasutamata, siis tee neist ilusad salvrätid peolauale. Lõika pluusist 35 x 35 cm suurused tükid ja haruta servad 1 cm üles, nii et tekivad narmad.

Nutikad ideed rõivaste parandamiseks!