Puhka nii, et oleks ikka puhatud!
Nipid
17. mai 2018, 15:32

Mida teha, et puhkus oleks ikka puhkus?

Esimesed puhkused on juba käes! Siin on kolm head nippi puhkamiseks.

1. Võta aega iseenedale

Muidugi armastad oma sõpru ja sugulasi, ning tahaksid neile kõigile külla jõuda või koos paariks päevaks väljasõidule minna. Ent lase sel unistusel kohe minna, kui tahad pärast puhkust end hästi väljapuhanuna tunda.

Leia teistega koos ja üksi olemise vahel tasakaal. Keegi ei talu seltskonda kogu ärkveloleku aja. Jäta endale aega, et üksi võrkkiiges raamatut lugeda või käia mere ääres jooksmas.

Palka mõneks õhtuks lapsehoidja, et koos kallimaga ka ilma lasteta välja minna. Kui oled puhkust pikalt ette planeerinud, siis oskad selle kulu eelarvesse planeerida.

2. Loo vaheldust ja ole sotsiaalne

Kui puhkad perega, siis jäta kindlasti puhkusepäevi ka selleks, et veeta aega sõpradega. Kui kutsud koju külalised, ära tunne stressi. Kõik saavad aru, kui ütled, et sinu poolt on koht, kohv ja kook – muu võiksid külalised ise kaasa tuua. Suvine kokkusaamine sõpradega pole pidulik tähtpäev, kus kõik kaetud lauda ootavad!

Anna uutele elamustele võimalus. Kui mõni sõber või pereliige kutsub sind kaasa kohta, mis pole su esimene eelistus, siis mine ikka. Võid nii avastada enda jaoks midagi uut ja põnevat.

3. Tee trenni!

Trenn aitab eemale peletada enne puhkust eriti suureks kasvanud stressi ja maha raputada tärklisest pakatavad talvised toidud, mis puusasid vooderdavad.

Sea endale sportlik eesmärk ning pinguta, et seda saavutada. Puhkuse ajal ei ole sul ka vabandust, et aega pole. Ka reisileminek pole ettekääne! Paki kaasa ujumisriided ja jooksutossud või broneeri hotell, kus on ka joogatunnid või jõusaal. Pingutus on seda väärt, sest puhkus on eriti täiuslik, kui oled nautinud iga päeva ja söögikorda, kuid samal ajal kaotanud ka mõned lisakilod!

Puhka nii, et oleks ikka puhatud!