Ära määri nahale lahjendamata eeterlikku õli. See võib nahka põletada.Foto: Laura Strandberg
Uudised
20. oktoober 2019, 16:53

Hüpnotisöör Maris Saar: „Kaasa mõtlemata pole kristallidel ega eeterlikel õlidel toimet – neisse tuleb uskuda!“

Saatesarjast «Hüpnotisöör» tuntud selgeltnägija Marissa on leidnud viisi, kuidas inimesed saavad end kodus ise aidata. «Toime on üllatavalt kiire,» lubab naine.

Saatesarjast «Hüpnotisöör» tuntud selgeltnägija Marissa on leidnud viisi, kuidas inimesed saavad end kodus ise aidata. «Toime on üllatavalt kiire,» lubab naine.

Hüpnoosi- ja tulevikuterapeudi Maris Saare ehk Marissa (32) teraapiatoas Tartus on hinge paitav rahu – helges ruumis põlevad rahustavad küünlad ja kannus aurab Taevavõtme tee, mis koosneb maiseid probleeme vaigistavast nurmenukust, õnnetunnet suurendavast vaarikast ja maagilisest lillest, mis avab tärkava elu. Maris asetab kannu sõelale ka ametüstkristalli. «Igal kristallil on oma eesmärk – see laeb tee energiaga,» ütleb naine.Maris jõudis kristalliteedeni, kui oli 2016. aasta oktoobris avamas oma teraapiatuba ja sai aimu, kui paljud inimesed oma hirmude, ülemõtlemisest tingitud probleemide ja ärevusega abi vajavad. «Tundsin, et pean leidmaveel mõne aitamise viisi, et abivajaja ei peaks tingimata kohale tulema,» selgitab hüpnotisöör. Ooteaeg vastuvõtule on sageli siiski pikk, sest Maris võtab teraapiasse nädalas vaid paar inimest.Abi distantsilt«Tänu kristalliteele saavad inimesed end ise kodus aidata, kuni minu juurde hüpnoosiseansile või konsultatsioonile pääsevad,» selgitab Maris üllast eesmärki. Nii segab ta vastavalt vajadusele kokku ürdid tee jaoks ja valib välja kristalli. Samal põhjusel segab ta teraapiatoas kokku ka eeterlikke õlisid. Nii saab Maris hädasolijaid aidata ka eemalt, tunnetades inimese energeetikat distantsilt.Terapeuditöö kõrval peab ta teede ja õlide tegemist oma hobiks. «Klassikalinekäsitöö pole mind kunagi paelunud. Mul pole näputöö jaoks piisavalt püsivust ja see ei paku mulle ka sellist rõõmu nagu kõik muu, millega tegelen,» selgitab naine, kallates meie tassidesse valminud kristalliteed.

Kristallitee tervendab seestpooltKristalliteesid on tehtud juba väga ammusest ajast, ka Eestis, aga sellest väga ei räägita. Kristalliteed saab teha kahte moodi. «Üks võimalus on asetada toorkristall teekannu sõelale. Teeaur läheb kristalli peale ja tilgub tagasi tee sisse. Nii saab jook tänu kristallile laetud. Teine võimalus on korjata meelepärased taimed ja panna need koos soovitud kristallidega päikese kätte kuivama,» õpetab Maris.Toorkristalle soovitab asjatundja osta spetsiaalsest kristallipoest. Neid valides tuleks kuulata oma sisetunnet või juhinduda sellest, millisele murele leevendust on vaja, ja võtta vastava omadusega kivi. Seejuures võib appi võtta kristalliraamatu. «Mõnes poes on kristallid hästi puhta energiaga ja juba puhastatud, teises mitte. Tundlikud inimesed tunnetavad selle kergelt ära,» julgustab sensitiiv oma sisetunnet kuulama. Kristalliteed saab inimene ka ise kodus teha ja end nii aidata. Tuleb valida õige kristall ja tee, mis omavahel hästi kokku sobivad.Eeterlik õli toimib minutitega«Eeterlike õlidega töötamine on võimas, sest need on väga tugeva energeetilise toimega. Õlid leevendavad väga kiirelt, lausa minutitega, inimesivaevanud muresid, ka depressiooni või stressi,» räägib Maris, kes õppis eeterlike õlidega ümberkäimist Suurbritannias, samas koolis, kus õppis ka hüpnoosi. «Sain teada, kuidas õlid erinevate inimeste peal töötavad ja kuidas neid kokku tohib segada. See on omaette teadus,» ütleb ta. Tänu eeterlikele õlidele, mida määritakse randme siseküljele või meelekohtadesse, on väga paljud inimesed Marise juurest abi saanud. Ehkki vähihaigeid see terveks ei ravi, tekitavad õlid rõõmutunnet ja rahustavad raskel ajal.Kõik õlid toetavad eri inimesi isemoodi. Mõnda aega tagasi tuli Marise juurde naine, kes oli endast väljas ega suutnud rahuneda. Sensitiiv lasi tal määrida nahale piparmündiõli ja naine rahunes paari minutiga. «Eeterlike õlide puhul ongi hea see, et need toimivad juba mõne minuti jooksul,» on hüpnotisöör rahul. Mõnel kestab õli mõju tükk aega, teisel kaob paari tunniga. Õli võib ka ööseks padjale panna, et seda magades sisse hingata,» räägib Maris.Uskuda või mitte?Niisama pole toorkristalli mõtet teekannule asetada või taimedega kuivama panna, oluline on sellesse ka uskuda. «Kristallid on elus,» ütleb Maris. «Nendega tuleb rääkida, avaldada oma soovid ja eesmärgid, nt kas tahad, et nad tooksid su ellu muutusi, avaks südame või vabastaks hirmust,» toob teadmanaine näiteid.

Edasi lugemiseks: