Pilt on illustratiivne.Foto: LUCA BRUNO / AP
Nipid
21. juuli 2019, 18:18

Tõeline segadus! Jumestuskreemid või peitepulgad - mida ja millal kasutada?

Iluosakonnas jalutades võid leida mitmeid salapäraste nimedega tooteid, mis panevad nõutult õlgu kehitama. Jumestuskunstnik Ketlin Kivi aitab selgust tuua.

Primer'eid ehk meigialuskreeme on erinevaid: niisutavaid, matistavaid, valgustpeegeldavaid, siluvaid ja korrigeerivaid. Nende kasutamine valmistab naha jumestuseks ette, ühtlustades nahatooni ja peites naha ebaühtlusi, nagu kortsukesed ja poorid, tagades kauapüsiva tulemuse.

Vali primer vastavalt vajadusele: kuivale nahale niisutav, rasusele matistav, probleemsele nahale korrigeeriv variant.

BB-kreem (Blemish/Beauty Balm) on niisutav ja nahka toitev toode. See on kergema katvusega kui jumestuskreem, kuid katvam kui tooniv päevakreem. Toode sobib veatule nahale või meigialuskreemiks.

CC-kreem (Color Corrective/Control) on üsna kerge katvusega nahatooni korrigeeriv toode. See ühtlustab jumet, peites punetuse ja laigukesed. Sobib ka tuhmile nahale värskuse andmiseks.

DD-kreem (Daily Defence) on variant kuhu on koondatud nii BB- kui ka CC-kreemi parimad omadused. DD-kreem hooldab nahka ja tasakaalustab ebaühtlast jumet. See sisaldab ka päiksekaitsefaktorit ja sobib kasutamiseks tervel kehal.

Kivipuuder on kokkupressitud kujul kuiv pigment. Tegemist on n-ö jumestuskreemi asendajaga, mis tulemuse poolest sarnaneb jumestuskreemiga, kuid on 100% matt, kuna ei sisalda õlisid.

Tolm- ja kompaktpuuder on talgi või riisi baasil loodud matistavad tooted, mis ei anna katvust. Riisi baasil toodet sobib kanda puhtale nahale, talgi baasil toodet aga pigem põhja kinnitamiseks, kuna see võib aja jooksul nahka kuivatada.

Tolmpuuder on kerge, õhuline, väga lendlev ja maksimaalselt matistav, kuna selles puudub siduv aine. Kompaktpuudris on siduv komponent olemas. Seda on kerge kaasas kanda ning see ei lendle nii palju kui tolmpuuder.

Mõlema toote pealekandmiseks sobib hästi svamm. Toodet tuleks võtta svammi küljele ning kergete tupsutavate liigutustega käia üle terve nägu või vaid matistust vajavad piirkonnad. Sellise tehnikaga ei hakka toode nahalt pudenema ja jumestuskreem püsib kauem näol.

Peitepulk ja korrektor peidavad hästi üksikuid ebatäiusi. Peitepulk meenutab pakendilt huulepulka, korrektor aga võib olla nii tuubis, väikeses potsikus kui ka keeratava otsikuga pliiatsina.

Valgustpeegeldav korrektor on mõeldud silma all kasutamiseks. See peidab tumedad silmaalused ja võlub pilgu säravaks.

Valgustpeegeldavad pliiatsid sarnanevad highlighter'itega ja neid võib kasutada nii silmameigis silmadele sära andmiseks kui ka highlighter'i asemel. NB! Valgustpeegeldav pliiats ja korrektor pole sama asi.