Et terrassil oleks alati soe. Kuidas valida soojuskiirgurit?
Kodu ja Aed
8. juuni 2018, 22:24

Et terrassil oleks alati soe. Kuidas valida soojuskiirgurit?

Hoolimata Eestimaa heitlikust ilmast tahaks pikkadel suveõhtutel kaua terrassil istuda. Kui pole soovi teha lõket või tuld õuekaminasse, siis heaks lahenduseks on kiirgur.

Vali soojuskiirgur vastavalt asukohale.

Õue. Enamasti on kiirgurid kas soojendava süsinik- või halogeenelemendiga. Nende vahe on selles, et halogeenelemendiga kiirgur annab nii soojust kui ka valgust. Sellise laternaposti meenutava seadme võib paigaldada ka õue lageda taeva alla, sest vihma see ei karda. Pluss on ka see, et kõrge jalaga soojuskiirgurit saab liigutada vastavalt vajadusele.

Päevavarju külge. Juhul kui õues istumiseks kasutatakse päevavarjuga lauda, on olemas soojuskiirgureid, mis on mõeldud kinnitamiseks varju tugipostile. Kolmikkiirgur annab ühtlast soojust kõigile ümber laua istujatele.

Terrassile. Katusega terrassile sobivad kiirgurid, mille saab püsivalt paigaldada laua kohale või ka ruumi nurkadesse lae alla. Seejuures arvesta, et ainult riputatavad mudelid on mõeldud laua kohale paigaldamiseks. Ülejäänud kiirgurid tuleks paigaldada lauast eemale ja nurga alla, et soojus sealt inimesteni jõuaks. Kiirgurit seinale paigaldades jälgi, et soojusvoog poleks suunatud lähedal asetsevatele esemetele, vaid inimeste istumiskohale.

Hea teada!

Ühtlase soojuse saad terrassile või rõdule, kui paigaldad kiirgurid ruumi vastasseinadesse. Kasutusmugavust lisab kaugjuhtimispult, millega saab kiirguri temperatuuri reguleerida

Et terrassil oleks alati soe. Kuidas valida soojuskiirgurit?