Head nipid, et valida õige magamiskott!
Nipid
12. juuni 2018, 14:04

Väärt nõuanded, kuidas valida magamiskotti

Oled minemas matkale või festivalile, siis on kindlasti vaja head magamiskotti. Siin mõned head nõuanded, kuidas valida endale just see kõige sobivam.

Magamiskotilt oodatakse, et see oleks mugav ja soe. Silmas võiks pidada järgnevat:

Sünteetiline või looduslik suletäidis. Vähenõudlikes tingimustes ööbimiseks sobib väga hästi sünteetilise täidisega magamiskott. Oluline pluss on see, et märjaks saades kuivab kott kiiresti. Kallimad suletäidisega magamiskotid on soojahoidvad ja kerged ning sobivad hästi talvisele matkale.

Õige suurus. Selleks et magamiskotis oleks hea magada, peaks see olema matkajale õige suurusega. Mõnel kotil on pikkus arvestatud inimese, teistel koti järgi. Viimase puhul võiks arvestada, et 180 cm pikkusele inimesele sobib kott pikkusega 220 cm. Ka kottide laiused on erinevad, seda võiksid uurida laiaõlgsed matkajad.

Kahekesi koos. Võimalus on ka kaks magamiskotti kokku panna. Sellisel juhul pead juba ostes pöörama tähelepanu sellele, et lukud kokku sobiksid. Kokkupandud magamiskotti mahub magama kaks täiskasvanut ja väike laps.

Magamiskoti siselina hoiab magamiskoti kauem puhtana. Seda on lihtsam ka pesta kui magamiskotti, mille kuivamine võtab kaua aega. Samuti muudab siselina magamiskoti veidi soojemaks.

Magamiskottide hinnavahe sõltub erinevatest detailidest: materjalist, pistete pikkusest, õmblusvarust ja niidi kvaliteedist. Kindlasti on soe ja kerge magamiskott kallim. Väga kvaliteetne magamiskott on oluline nõudlikes tingimustes, kuid paaril suveõhtul ööbimiseks sobib ka soodsam variant.