Helen Adamson pääses peavaludest!Foto: Foto: www.wowyager.ee
Tee ise
14. juuni 2018, 11:08

BLOGI | Helen Adamson: Nõelravi aitas mind!

Aastaid pideva peavalu käes vaevelnud laulja Helen Adamson kirjutab oma blogis, kuidas Hiina meditsiin, õige toitumine ja riietumine aitasid valust lahti saada.

Lisaks pidevatele haigestumistele algasid mul 13 aastaselt peavalud. Ma käisin läbi väga palju erinevaid arste. Minu pead ning verd uuriti ning vastus jäi alati samaks - sa oled terve nagu purikas! Ma ei arvanud, et on normaalne, kui lapsel pea iga päev valutab, aga mis mul muud üle jäi kui arste usaldada. Niisiis pikka aega talitasin ma nende soovituste kohaselt, võtsin suurtes kogustes valuvaigisteid. Isegi lapsena ei mahtunud mulle pähe kuidas arstid seda normaalsuseks peavad, et ma olen pidevalt haige ning valudes. Minu pähe jäi kõlama küsimus, et mis on minu terviseprobleemide põhjuseks?

Peavalu 24/7

Murdepunkt saabus minu jaoks 26 aastaselt, kui ma naasin puhkuselt. Puhkuse järgselt piinasid mind 3 nädalat järjest meeletud peavalud. Ma ärkasin üles peavaluga, läksin magama peavaluga ning see viis mind lausa agooniasse. Ma tundsin ausalt nagu mu aju oleks paistes. Võiks arvata, et mul oli migreen, kuid migreeni tunnuseid mul siiski polnud. Kuigi aegajalt ajas valu iiveldama küll.

Kolm nädalat piinavat valu pani mind abi otsima. Kuna nõelravi pakkus mulle aastaid tagasi leevendust, hakkasin ma erinevaid arste otsima ning leidsin naisterahva keda tõesti kõik foorumites kiitsid. Helistasin talle ning sain aja järgmiseks päevaks.

Hiina meditsiin

Ta selgitas mulle mõned elu põhitõed Hiina meditsiini vaatepunktist. Minu kehatüüp on niiskust ja külma koguv, see on ka põhjus miks ma armastan sooja kliimat, mul on seal kergem elada. Seetõttu ei saa ma Eesti kliimas elades jätkata nõnda toitumist ja riietumist nagu ma varasemalt seda tegin.

Järgmised 4 kuud käisin ma nõelravis 4 korda nädalas. See oli väga kulukas aga rahal pole väärtust kui ei ole tervist. Sel ajal ei saanud ma lubada endale midagi muud peale nõelravi.

Algab tervenemine

Pärast nelja esimest kuud toimusid minu jaoks ka esimesed püsivad muutused. Ma hakkasin oma kehast aru saama. Kui oli külmem ilm, tunnetasin ma külma ja niiskust hoopis teisiti. Ma kogesin lausa füüsiliselt, kuidas mu keha justkui külma endasse imes, kui ma olin alariietatud. Selle arusaamisega tuli ka oskus õigesti riides käia.

Samuti õppisin ma nägema mustrit oma enesetunde ja toitumisharjumuste vahel. Nüüd suudan ma juba intuitiivselt valida toiduaineid mis on sooja energiaga ning ma lihtsalt ei tahagi süüa seda mis mulle ei sobi.

Tunne oma keha

Tagasivaadates saan ma öelda, et üheks minu terviseprobleemide põhjuseks oli teadmatus. Oskamatus kuulata oma keha ning toituda ja riietuda vastavalt oludele. See peaks justkui olema iga inimese jaoks loogiline, aga mina ei saanud aru, et midagi on valesti, enne kui ma enda harjumusi muutsin.

Loe täisteksti SIIT!