Võta ka ise aega ning tehke koos midagi toredat!Foto: Max Goncharov / Unsplash
Nipid
17. juuni 2019, 06:07

Mida teha, kui lapsel on igav? Nende soovituste abil jagub tegevust mitmeks päevaks!

Kätte on jõudnud laste koolivaheaeg, mis paneb nii mõnegi lapsevanema kukalt kratsima - mida teha, kui lastel on igav? Võta ka ise aega ning tehke koos midagi toredat! Jagame sulle häid nippe!

Joonistage sugupuu 
Võtke suur paber ja joonistage paberile sugupuu. See annab hea võimaluse tutvustada lastele suguvõsa ja rääkida sinna juurde vahvaid lugusid.

Meisterdage
Millegi ise valmis tegemine arendab nii käelist tegevust kui ka loovust. Toredaid ideid leiab Nipiraamatu kodulehelt, Youtube'ist või Pinterestist.

Andke lastetoale uus ilme
Tehke koos kodus uuendusi - tõstke asju ümber või värvige üle mõni väiksem mööbliese. 

Mängige lauamänge ja lahendage mõistatusi
Kui olete olemasolevatest lauamängudest tüdinenud, siis meisterdage need ise! Äkki mõtlete välja mõne uue ja põneva mängu, mida ka teistega jagada.

Arendage nutikust aaretejahiga
Peitke kodus asjad ära erinevatesse nurkadesse ja korraldage üks korralik aaretejaht, mis nõuab nutikust!

Lase lapsel igavleda!

Londoni lastepsühholoog Lyn Fry usub, et lastel peab olema aega ka igavlemiseks! Ta arvab, et kui vanemad täidavad lapse vaba aja tema eest täiesti ära, siis ei õpigi laps seda kunagi ise tegema. Lyn Fry soovitus on suve alguses vanematel koos lastega suveks plaan paika panna. Nimekiri võib koosneda väga lihtsatest tegevustest, näiteks millegi ehitamisest või meisterdamisest. Kui laps kurdab suvel igavuse üle, siis on hea nimekirjast mõni tegevus välja noppida.

Allikas: Delfi Naistekas