Hoolitsetud potitaimedFoto: Pexels (Pixabay)
Kodu ja Aed
13. oktoober 2020, 07:47

Mida teha kui sukulent on inetult välja veninud?

Esialgu võib tunduda, et sukulendid ehk turdtaimed kasvavad väga aeglaselt. Tegelikult võivad nad ootamatult kiiresti inetult välja venida. Mida sellisel juhul teha soovitab Succulents and Sunshine.

Sukulendid venivad välja, kui neil pole piisavalt valgust. Esialgu hakkab taim valguse poole kaarduma ning seejärel kasvab lehtede vaheline vars aina pikemaks. Samuti on lehed väiksemad ja heledamad kui need tavaliselt oleksid. Selleks et taim oma endise välimuse saaks tee järgnevalt.

Lõika ära taime ülemine ots jättes alumisse ossa 2-3 lehte. Need lehed aitavad taimel valgust omastada ning kiiremini kasvada.

Ära lõigatud taime osa võid trimmida nii lühikeseks kui soovid. Samas jäta talle nii pikk vars, et saad selle hiljem mulda juurduma pista.

Enne mulda istutamist lase nii ära lõigatud ülemisel kui ka taime alumisel osal paar päeva kuivada. Kuivanud ots on pruun ja krimpsus. Alles seejärel pane lõigatud taimeosa mulda.

Istutusmuld peaks olema sukulendile sobivalt sõmer ja liivasegune. Värskendatud taim vajab esialgu veidi rohkem kastmist.

Istutatud taime ülemine osa peaks juurduma mõne päevaga, kõige enam paari nädalaga. Alumisel taime osal võivad alles jäetud lehed ära kukkuda, kuid see ei takista uute võrsete moodustumist.