Maitsev tatrajahust MustametsarullFoto: jazzino
Tee ise
4. august 2018, 08:18

BLOGI | Tatrajahust Mustametsa rull kodujuustukreemiga

Nüüd, kus murelid on veel oma viimases imeheaduses ning paljalt on neid juba omajagu ära söödud, on aeg nad eeskujulikuks hooajalõpetuseks ka mõnda kooki küpsetada.  Seda toredalt triibulise rullbiskviidi retsepti jagab blogi .jazzino..

Mustametsa rull on oma maitsed saanud Schwarzwaldi ehk Mustametsa kirsitordist ehk Schwarzwälder Kirschtorte'ist. Originaalretseptis käib kirsiviina kirschwasser'iga immutatud kakaobiskviidikihtide vahele vahukoor ning kirsid, ning kaunistatud on tort (kokteili)kirsside, vahukoore ja šokolaadilaastudega. Klassikalisest Mustametsa tordist erinevalt siinses rullis kirsiviina kasutatud ei ole, kuid kel kodus pudel baarikapis istumas ning lapsi sööjate seas ei ole, siis siin on õige hetk tal oma debüüt teha! Vahukoorekreemi asemel annab rullile mahlasuse kodujuustu-jogurtikreem ning kirsside asemel teevad koogi magusaks murelid. Biskviidis kasuta kindlasti toortatrajahu, tavaline tatrajahu ei anna head tulemust. Antud kogustest valmib 20cm laiune rull. 

Vaja läheb: 

Tatrabiskviit

4 suurt toasooja muna 

4 sl suhkrut 

3 sl toortatrajahu 

1 sl magustamata kakaopulbrit 

1 sl maisitärklist 

0,5 tl küpsetuspulbrit 

Kodujuustukreem

250 g klassikalist kodujuustu 

200 g maitsestamata kreeka jogurtit 

20 g suhkrut 

4-5 sl kirsiviina, kirsimahla või piima + paar sl lisaks soovi korral murelitele 

20 g tumedat šokolaadi 

150 g magusaid mureleid + lisaks kaunistamiseks 

Tee nii:

1. Biskviidi valmistamiseks vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks tugevaks vahuks.

2. Sega ülejäänud biskviidiained omavahel ning sõelu munavahu juurde. Sega õrnalt ühtlaseks.

3. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit.

4. Kummuta biskviit teisele küpsetuspaberile. Võid selle soovi korral suhkruga ülepuistatud, et kindel olla, et biskviit paberi külge ei jääks. Seejärel tõmba ahjus käinud paber ettevaatlikult biskviidi küljest ära. Rulli vaba käega biskviit pikemast küljest rulli ning jäta liitekoht all jahtuma.

5. Kreemi valmistamiseks püreesta kodujuust ühtlaseks ning sega jogurti ning suhkruga.

6. Lõika murelid pooleks ning puhasta kividest. Kui soovid, võid murelid paari sl alkoholiga läbi segada ning ootama jätta, kuni biskviit jahtub.
7. Rulli biskviit tagasi lahti ning immuta kirsiviina, -mahla või piimaga. Kõige parem on seda teha silikoonpintsliga.

8. Lõika kääridega pikemast otsast biskviit kuueks võrdseks ribaks ning aseta ribad tagasi kõrvuti. Nüüd määri tervele biskviidile kreem, jaota murelipoolikud ning riivi peale šokolaad. 9. Rulli üks riba kokku, seejärel tõsta liitekoht järgmise riba algusesse ning jätka rullimist. Nii peaksid kolm riba kenasti üheks rulliks saama.

10. Pane rull lapiti küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 20-cm vormi põhjale, vormi äär jäta hetkel kõrvale. Nüüd võta ülejäänud ribad ükshaaval ettevaatlikult kätte ning ehita liitekohta mööda rulli paksemaks.

11. Kui oled kõik ribad koogiks rullinud, tõmba rullbiskviit koogivormi äärega kinni ning jäta külmikusse kuni serveerimiseni tõmbama. Pikalt ta seisma ei pea, ka juba poole tunni pärast on kook valmis lauale minema. Kaunista serveerimisel murelitega. 

Maitsev tatrajahust Mustametsarull Foto: jazzino