Vanad rehvid nii kogumispunktiFoto: Hannes Edinger, Pixabay
Nipid
26. aprill 2020, 10:26

Hea teada! Kuhu viia rehvid ja ohtlikud jäätmed?

Peale remonti jääb ikka üle värvijääke või kogunevad keldrisse vanad rehvid. Kuhu viia ohtlikud jäätmed annab nõu Eliisa Saksing, Eesti Rohelise Liikumise projekti koordinaator.

Mida teha vanade rehvidega?

Rehvide maaletoojad ja edasimüüjad on kohustatud vanu rehve vastu võtma või andma infot vastuvõtupunkti asukoha kohta. Sõiduautode vanarehve võetakse tasuta vastu jäätmejaamades (eraisikutelt kuni kaheksa rehvi korraga) ja MTÜ Rehviringlus kogumispunktides (piiramata koguses nii era- kui ka juriidilistelt isikutelt).

Samas saab vanu rehve kasutada ka meisterdusteks. Anna rehvidele taaskasutades uus elu näiteks lillepeenrana, lauana (rehvid torni ja plaat peale) või mänguväljakul turnimisobjektina.

Kuhu viia ohtlikud jäätmed?

Koduses majapidamises tekkinud muud ohtlikud jäätmed saab piirkogustes tasuta ära anda ohtlike jäätmete vastuvõtupunktides ja jäätmejaamades. Teavet selle kohta, kuhu ja kuidas täpselt saab ohtlikud jäätmed viia, võib küsida ka omavalitsusest. Piirkoguste kohta saab infot omavalitsuse ja jäätmete kogumispunkti kodulehelt. Aeg-ajalt korraldavad omavalitsused ka kogumisringe, et korjata kokku ohtlikud jäätmed ja probleemtooted. Vanad ravimid saab tasuta viia apteeki.

Vanad rehvid nii kogumispunkti Foto: Hannes Edinger, Pixabay