Head nipid potitaime valikuks!Foto: Foto: Pixabay.com
Kodu ja Aed
9. oktoober 2020, 09:49

Retrohõnguline või rippuv? Potitaimi erinevale maitsele

Igale kodule ja maitsele võib leida sobiva toataime. Ajakiri House & Garden soovitab, millist potilille kuhu panna.

Magamistuppa

Havisaba (Sansevieria trifasciata) on vähenõudlik pikkad teravatipuliste lehtedega taim. Leitakse, et see on üks parimaid õhku värskendavaid toataimi. Seega hea une jaoks hoia seda magamistoas. 

Veetlevalt rippuv

Helmes-ristirohi (Senecio rowleyanus) sobib ideaalselt riputamiseks, sest tegemist on sukulendiga, mis ei vaja väga tihedat kastmist. Kaunilt langevad helmed teevad selle taime eriti elegantseks.

Väikesesse ruumi

Kõrge nefroleep (Nephrolepis Exaltata), sellel toasõnajalal on erkrohelised väljapoole kaarduvad lehed. Taim aitab õhku niisutada ning puhastada.

Julge element

Meeldiv monstera (Monstera deliciosa) on paljudele kindlasti juba vanemate elutoast tuttav. See suurte auguliste lehtedega liaan võib looduses väga suureks kasvada. Seega võiks tema asukoht olla suurem ruum, nt fuajee või ruumikas esik, sest taim kannatab ka tuuletõmmet ja temperatuurikõikumist.

Lahe retro

Tups-rohtliilia (Chlorophytum comosum) on paljudes kodudes tuntud taim, ssest seda on Eestis juba 100 aastat kasvatatud. Tal on hernerohelised heledate äärtega pikad lehed. Taim on vastupidav ning puhastab õhku.