Foto: Vida Press / Alamy
Siret Mägi, ÕL KODU arhiiv 18. september 2022 11:43
„Kui aasta jooksul pole sügavkülmik üles sulanud, siis võib marju ja juurvilju veel toiduks tarvitada küll,“ kinnitab Räpina Aianduskooli õpetaja Toivo Niiberg. Kui aga marjakarpide vahelt peaks mõni liha- või kalapakk välja ilmuma, siis selle võiks kindluse mõttes metsa visata.  

„Kui aasta jooksul pole sügavkülmik üles sulanud, siis võib marju ja juurvilju veel toiduks tarvitada küll,“ kinnitab Räpina Aianduskooli õpetaja Toivo Niiberg. Kui aga marjakarpide vahelt peaks mõni liha- või kalapakk välja ilmuma, siis selle võiks kindluse mõttes metsa visata.  

„Marjad ja teisedki aiasaadused säilitavad enda head omadused 18 külmakraadi juures üheksast kuust kuni aastani, 20 külmakraadi juures aga 18 kuud,“ ütleb TAI toitumisuuringute osakonna projektijuht Kristin Salupuu. Ja tuletab meelde, et parim viis marjades ja aedviljades vitamiine ja mineraalaineid säilitada ongi sügavkülmutamine. Keskeltläbi säilib sügavkülmutatud marjades aasta jooksul kuni 75 protsenti neis sisalduvast C-vitamiinist.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Digipakett
1,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaVõida iPhone 12 nutitelefon