Praktiline sahtelFoto: Laura Liinat
Nipid
5. september 2018, 15:31

5 lihtsat nippi, kuidas sahtlites ja kappides korda luua

Selleks et saada hakkama tänapäeva kiire tempoga, kus mitu asja korraga oskuslikult käsil, peab kodu olema võimalikult lihtne ja korras. Lohuta end sellega, et ka kõige organiseeritumad inimesed alustasid kuskilt!

1. Kreemipurkide tähetund

Kui oled aastate jooksul alles hoidnud kõik kreemipotsikud ja kaanega karbid, on saabunud sinu tähetund! Puhas rõõm on vaadata otsa kõigile kahtlejaile, kes pole uskunud nende taaskasutamisvõimalusse. Kõikvõimalikud suletavad anumad, eriti hea, kui läbipaistvad, on super hoiustamiskohad nööpidele, trukkidele,  õmblusmasina poolidele ja nõeltele, öösidele, kruvidele, naeltele jne. Pane fantaasia tööle ja sordi esemeid suuruse, värvi, omaduste või muu põhjal.

2. Lõksuta paigale

Kas ka sinu käsi ei tõuse ära viskama lõngakerast alles jäänud lühikesi lõngajuppe, teades et neist midagi päriselt kududa ei saa? Aga äkki kunagi on just neid vaja! Selliste lühikeste juppide hoiustamine on aga äärmiselt keeruline, sest neist ei saa vormida korrapärast kera. Mis oleks, kui keeraks sellised lõngajäägid ümber pesulõksu? Pulk on hea tokk ja näpitsaosa hoiab kinni ka kõige libedama materjali.

3. Rulli sees rullis

Juhtmete puhul pole spetsiaalne sahtel kindlasti lõplik lahendus. Nii võib küll teoreetiliselt teada, kus on vajaminev kaabel, aga kuidas leida üles selle lõpp ja algus, on omaette teema. Otsimise lihtsustamiseks keera juhtmed tühjade WC-paberi rullide sisse. Nii ei lähe need sahtlis sõlme ja saad need hästi leitavaks muuta. Selleks kirjuta rullile, millist juhet see kaisutab.

4. Asjade kogunemispaigad

Ilmselt on kõigil kuskil segamini lauasahtel, mis on tituleeritud nimega «muude asjade jaoks». Sageli leitakse sealt üles kõik kadunud asjad! Fakt on aga see, et kui kõik oleks algusest peale sorditud, ei peaks nii palju aega otsimisele kulutamagi. Selleks et teha asjad kergesti leitavaks ja mitte lasta neil üksteise alla mattuda, leia loomingulisi viise sahtlijaotiste tegemiseks. Üks võimalus on lõigata kuivainekarpidelt ära põhjad, katta need meelepäraste paberite või kiledega ja asetada sahtlisse. Kui kinnitad meisterdatud karbid üksteise külge liimipüstoli või kirjaklambritega, ei libise need mööda sahtlipõhja edasi-tagasi. Nii leiavad oma "perekonna" kirjavahendid, noad-kahvlid, ehted ja palju muudki.

5. Nipiraamatute salalaegas

Kindlasti on paljud vaevanud pead, kuidas hoiustada vanu Nipiraamatuid, mis on küll läbi loetud, kuid mille nippe tahaks aeg-ajalt sirvida. Selleks on hea kasutada kuivainete karpe.

Tee Nipiraamatute hoidjat nii:

1. Lõika pudrukarbi ülemine serv maha.

2. Lõika üks ülemine serv diagonaalis lühemaks.

3. Kata karp värvi või ilusate paberitega ja lase kuivada.

Ajakirjad ritta Foto: Laura Liinat
Juhtmed rulli peitu Foto: Laura Liinat
Pesulõksust lõngahoidjad Foto: Laura Liinat
Praktiline sahtel Foto: Laura Liinat