Raekoja platsi jõulukuusk 2017. aastal. Foto: Robin Roots
Eesti uudised
6. september 2018, 14:53

AITA LEIDA! Tallinn otsib jõulukuuske

Tallinna Kesklinna valitsus pöördus kõigi Eesti omavalitsuste poole üleskutsega pakkuda pealinnale esindusliku jõulupuu kandidaate.

„Raekoja platsi jõulukuusest on kujunenud jõuluaegse pealinna üks peamisi vaatamisväärsusi. Kui tavaliselt otsime kuuske läbi meedia lähivaldadest, siis tänavu otsustasime pakkuda kõikidele omavalitsustele üle Eesti võimaluse konkureerida riigi uhkeima jõulukuuse tiitlile,“ selgitas Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Eesti Vabariigi juubeliaastal võiks pealinna esinduspaika kaunistada uhke jõulukuusk, mis on tihe, kohev ja 15-18 m kõrge.

Väljavalitud puu hakkab ehtima Raekoja platsi jõuluturgu, mida külastavad igal aastal tuhanded inimesed nii välismaalt kui kõigist Eesti piirkondadest. 

Kesklinna valitsus ootab jõulukuuse pakkumisi koos puu ja selle asukoha kirjelduse ning pildiga kuni septembri lõpuni. Omanikuga läbirääkimine, puu langetamine ja transport Tallinnasse jääb Kesklinna valitsuse peale, samuti puu eest tasumine. Jõulukuusk peaks jõudma raekoja platsile novembri esimesel nädalal.