"Kui milleeniumivahetusel maailma lõppu ennustati, siis teatris tehti nalja, et küll me Carmeni kapis selle üle elame;" naeris näitleja Carmen Mikiver tunamullu oma hoidisevarusid revideerides.Foto: Erakogu
Toiduuudised
24. september 2019, 05:30

Kapsad purki koos seente ja kookosrasvaga: nippe jagab näitleja Carmen Mikiver (1)

 “Kui mõne uue retsepti leian, jääb muu maailm kohe seisma,“ muigab Carmen Mikiver, et järgmisel hetkel peseb ta mõttes juba purke. Kevadel teeb näitleja kasemahlast šampust ja võilillenuppudest kappareid, sügisel õuntest sinepit ja küüslaugupealsetest gemüüset. Jõululauale mõeldes paneb aegsasti purki ka seeneokroška.

 “Kui mõne uue retsepti leian, jääb muu maailm kohe seisma,“ muigab Carmen Mikiver, et järgmisel hetkel peseb ta mõttes juba purke. Kevadel teeb näitleja kasemahlast šampust ja võilillenuppudest kappareid, sügisel õuntest sinepit ja küüslaugupealsetest gemüüset. Jõululauale mõeldes paneb aegsasti purki ka seeneokroška.

 “Kui vahtramahl hakkab jooksma, algab ka minu hoidistamishooaeg. Siis tuleb kasemahl. Olen teinud neist küll kalja, küll šampust ja veini. Seejärel tulevad maapirn, karulauk, naat ja muudki umbrohud. Ja siis juba rabarber,“ nimetab Carmen end korilaseks, kes elab loodusega käsikäes. “Või nagu Vigala Sass kunagi ütles, et kõik on meil endal olemas – me ei pea goji-marju ostma. Kuivata tikrid ahjus ära ja ongi  nagu rosinad.“

 

Edasi lugemiseks: